Anoniem (17 jaar) in

Weer zijn dochter

Iedereen hier weet hoe het is om gescheiden ouders te hebben die dit lezen en allemaal hebben ze wel iets waar ze mee zitten. Ik heb ook iets waar ik mee zit en ik vind super fijn om het met jullie te kunnen delen ๐Ÿ™‚

Iedereen heeft te maken met verschillende gezinnen die gevormd worden aan beide kanten van je ouders. Maar dat wilt niet altijd zeggen dat je bij beide gezinnen voelt alsof je erbij hoort. Bij mij is dat het geval. Ik houd van mijn vader echt waar, maar ik voel me als ik daar ben niet echt zijn dochter. In loop der jaren ben ik ook veranderd en heb andere behoeftes. Ik vind mijn vriendinnen belangrijk en ik zit in het eerste van het MBO. Alles bij elkaar vraagt ook veel tijd.
Die jaren zijn ik en mijn vader steeds een stukje uit elkaar gegroeid. Ik heb vaker ruzies gehad en ben vaker gekwetst door hem. Dat alles zorgde ervoor dat ik niet meer echt graag naar hem toe wou.

Maar nu heb ik er moeite mee. Ik heb erover gehad met hem en meer dingen verzonnen om samen te doen. Ik heb hem mee uit eten genomen en met hem meegeweest naar zijn werk. Maar hij probeert nooit iets terug te doen. Voor mij is dingen samen doen zo belangrijk. En daarom doet het me zoveel verdriet dat hij niks onderneemt om vaker met mij te zijn.

Nu zijn er ook meerdere dingen gebeurd daar toen ik er was. Mijn stiefmoeder negeert mij sinds kort en dat geeft me zo een benauwd gevoel als ik daar kom. Ik voel me dan al helemaal niet meer welkom.
Iedereen zegt ook altijd als je nou iets gezelligs doet met je stiefmoeder dat wordt het vanzelf beter tussen jou en je vader.
Dan denk ik oke dus als ik haar gelijk geef en der zin geef dan is alles ineens weer goed. Niet dus! Dat werkt zo niet maar de familie kant van mijn pa begrijpt dat dus blijkbaar niet.

Ik ga meer proberen om iets gemeenschappelijks tussen mij en mijn vader te vinden. Waardoor we straks onze band kunnen versterken en meer lol kunnen hebben en ik me eindelijk weer zijn dochter kan voelen.

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
xander
xander
7 jaren geleden

hoi miesje, ik ken deze situatie ook. mijn moeder vroeg mij ooit waarom ik eigenlijk nog naar mijn vader ging als het mij niks opleverde. juist hierom ben ik 10 jaar (op zijn minst) niet bij hem geweest. nu ga ik heel soms als het mij uit komt. zoiets is niks verkeerds aan als het je goed doet. nu zeg ik niet dat je 10 jaar niks van je moet laten horen maar misschien kan je wel een tijdje niks van je laten horen. je vader is je vader en als hij echt om je geeft neemt hij van zelf… Lees verder ยป

Rianne
Rianne
7 jaren geleden

Hallo meisje, Allereerst goed dat je je verhaal hier deelt! Zoals je zegt iedereen hier weet hoe het is en dan is het juist goed om elkaar te helpen. Ik herken je verhaal erg goed en vind het vervelend voor je dat jij nu in die situatie zit. Om je heen geven anderen je tips. De tip om wat leuks te doen met je stiefmoeder bijvoorbeeld. Als je hier achter staat kun je dit doen, maar is het niet fijner om eerst te praten over het gevoel dat je genegeerd wordt? Dat je het gevoel hebt dat je investeert in… Lees verder ยป