Anoniem (15) in

We zijn veranderd

Hoi allemaal,

Ik ben 15 en mijn ouders zijn al een tijd gescheiden, nog steeds is er even veel drama tussen mijn ouders en het word er niet minder op. Mijn vader heeft een nieuwe vriendin en ze hebben samen een huis gekocht. Ik ga één keer in de twee weken naar mijn vader, maar sinds hij en zijn vriendin samen een huis hebben ga ik niet graag meer. Ik voel me niet thuis. Het is niet dat ik problemen heb met zijn vriendin, maar mijn moeder wel. Ik vind haar aardig, maar mijn vader trekt haar altijd voor, wat ik een vreselijk gevoel vind. Mijn vader is door zijn nieuwe vriendin heel erg verandert. Vroeger dronk hij nooit alcohol, nu bijna elke avond. Vroeger ging hij nooit naar feestjes en concerten en nu op eens elke week wel weer. Ik herken hem niet echt meer, het is alsof hij een heel ander persoon is. Iedereen van mijn familie ziet het, behalve hij zelf. Ik vind het moeilijk om hier over te praten met hem, want ik ben bang dat ik hem pijn doe. Zijn nieuwe vriendin maakt hem namelijk wel gelukkig, en ik zie mijn vader graag gelukkig. Mijn zus heeft geen contact meer met mijn vader en mijn broer weinig. Ze zijn oud genoeg om overal voor te vluchten, maar ik ben dat niet. Daarom voel ik me vaak alleen. Sinds de scheiding zie ik mijn zus en broer heel weinig. Ik weet dat ik altijd bij mijn zus terecht kan om met haar te praten over alles, dus ook de scheiding, maar ik vind het vreselijk moeilijk om zo’n gesprek te beginnen.De scheiding heeft mij heel erg verandert. Ik ben een stuk stiller en minder vrolijk. Ik geniet ook minder vanwege mijn moeder. Ze zeurt altijd, over mijn vader, over mijn broer, over alles eigenlijk. Ook op zulke momenten vind ik het moeilijk om een gesprek met haar te beginnen. Mijn moeder is erg geraakt door de scheiding. Ze praat altijd slecht over mijn vader en mijn vader over haar. Ik wil dat dit stopt, maar als ik aan hun vraag om hier mee te stoppen dan doen ze dat niet. Hoe kan ik het beste met mijn vader praten over dat ik me niet thuis voel, en ik het gevoel heb dat hij is verandert? Is het mogelijk om mijn ouders minder slecht over elkaar te laten praten?

Alvast bedankt ! x

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Amélie
Amélie
7 jaren geleden

Hoi, Wat goed dat je hier je berichtje plaatst, en heel fijn dat je alles duidelijk vertelt. Ik lees dat je moeite hebt met je ouders die negatief over elkaar praten en dat je voelt dat je vader veranderd is. Ik begrijp je heel goed, zelf kom ik ook om het weekend bij mijn vader en dan voelt dat niet als thuis. Sinds hij met mijn stiefmoeder is is hij net als jouw vader voor mijn gevoel veranderd. Ik heb het altijd al lastig gevonden om een gesprek aan te gaan met mijn vader hierover. Gelukkig is hij hier ooit… Lees verder »

Mehtab
Mehtab
7 jaren geleden

Lieve Anoniem, Bedankt voor je berichtje. Allereerst wil ik graag zeggend dat je jouw situatie heel helder hebt beschreven en dat is heel goed! Het is heel erg vervelend als je ouders nare dingen over elkaar zeggen en jij hier altijd naar moet luisteren. Wel heel goed om te lezen dat je jouw vader graag gelukkig ziet en dat je ziet dat zijn vriendin hem gelukkig maakt. Ouders die nog heel erg boos zijn op elkaar, praten vaak slecht over hun ex en dat doen ze vaak tegen de kinderen. Dit is iets waar ik als kind ook heel erg… Lees verder »