... (12 jaar) in

wat moet ik doen

Hey mijn ouders zijn gescheiden (nou gescheiden ze zijn nooit getrouwd) toen ik 2was . teminste mijn vader heeft ons uit huis gezet (ik mijn zus en mijn moeder). Maar ik ga nu 1weekend in de 2weken naar mijn vader toe maar ik wil daar niet naar toe.
Ik ben ook al bij de rechter geweest (meerdere keren) maar die begrijpt mij volgens mij niet want die luisterde naar mijn vader die altijd met een fotoboekje komt en dan zegt de rechter zie je wel ze heeft het wel leuk terwel ik het echt niet leuk vind maar natuurlijk lach je in een achtbaan.
Ik heb ook een bijzondere qurator maar of die nou zo helpt weet ik niet
Niemand begrijpt dat ik gwn niet van hem hou
De kindertelefoon heb ik al zo vaak gebelt en de Kinderombudsman ook en ik heb ook al een brief voor de rechter gemaakt bij de jongere rechts winkel in Groningen
Ik stuur mijn vader ook altijd voor dat ik er naar toe moet een mailtje dat ik niet wil komen
Wat moet ik doen? Ik hou echt niet van hem

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

8 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
fay
fay
9 jaren geleden

wat vervelend, ik snap hoe je voelt, want ik heb het zelf meegemaakt. Gelukkig ben je 12 en mag je het zelf weten wat je doet (dit is een regel). Maar probeer eerst nog een keer te praten met je vader, je moeder en misschien een neutraal persoon. Ik hoop dat het helpt.
XO

Bob
Bob
9 jaren geleden

Dag meisje van 12, Heel naar om te horen dat je niet naar je vader wilt omdat je niet van hem houdt. Het is begrijpelijk dat je bij de leuke dingen wel lacht, maar dat dat gebruikt wordt als een ‘wapen’ bij de rechter vind ik niet kunnen. Het is zeker wel moeilijk voor te stellen dat een jong persoon niet meer van haar vader houdt. Mogelijk begrijpen ze je wel, maar proberen ze je op andere gedachtes te brengen. Je hebt al veel gedaan om duidelijk te maken dat je niet van hem houdt. Iets anders wat je kan… Lees verder »

Zwaan
Zwaan
9 jaren geleden

Lastig hoor. En tja, je bent nou eenmaal de helft van je moeder en de helft van je vader, biologisch dan hè? En waarom moet je van je vader houden? Het is natuurlijk fijn als dat zo is maar als dat (nu) niet zo is, laat t dan. Maar ik ga ook naar mensen toe waar ik niet van hou maar toch mee verbonden ben. Dat kan. En dan kan t toch best leuk zijn. Misschien als je er zo eens naar kijkt? Sterkte hoor!

Mylo
Mylo
9 jaren geleden

Lief meisje van 12, Wat een nare situatie! Ik kan helaas zeggen dat ik een vergelijkbare situatie heb meegemaakt. Mijn zusje en ik hebben drie jaar lang in een gedwongen omgangsregeling gezeten met mijn vader terwijl we dit niet wilden. Rechters luisteren helaas soms niet goed naar kinderen. Ik weet niet waarom je niet naar je vader wil, maar als daar voldoende reden voor is kan je het wel met de rechter bespreken. Misschien is het duidelijker als je een keer in het echt met de rechter gaat praten. In extreme gevallen kan je vragen om een onderzoek van de… Lees verder »

aj
aj
9 jaren geleden

Hallo meis wat een verschrikkelijk situatie.
Heb he hier zelf al met je vader over gepraat met een volwassen die jou begrijpt. En waarom hou je niet van je vader ? .

Femke
Femke
9 jaren geleden

Wat ontzettend vervelend voor je. Zeker ook het gevoel dat niemand echt lijkt te horen wat jij zegt. Heb je het er al eens zelf met je vader over gehad? Of gaat dat niet. Ik ben ook wel benieuwd hoe hij reageert op de mails die je hem stuurt.

Anoniem
Anoniem
9 jaren geleden

Ik begrijp je misschien moet je het er met je moeder over hebben.

...
...
9 jaren geleden

Ik heb echt precies hetzelfde meegemaakt… alleen ben ik noet het huis uitgezet.