Sophie (15 jaar) in

Wat kan ik doen

hoiii, Ik ben een meisje van 15. Mijn ouders zijn gescheiden sinds mijn 6e. Ik woon de ene week bij mijn vader en de andere week bij mij moeder. Mijn vader heeft een vriendin, de eerste 2 jaar ging het wel goed tussen ons. Maar nu begin ik haar steeds meer te haten, en sinds mijn zussen het huis uit zijn ben ik de enige thuis en heb ik niemand waartegen ik kan praten. Mijn vader gedraagt zich anders als ze in de buurt is, zonder haar is hij heel lief en aardig, maar als ze in de buurt is wordt hij ineens heel streng en mag ik niets meer. Ik durf mijn vader niet te zeggen hoe ik over haar denk omdat ik bang ben om hem te kwetsen. Ook denk ik zijn vriendin neurotisch-autistisch is, ze heeft allerlei kleine regeltjes en als iets niet klopt zoals het in haar hoofd zou moeten wordt ze boos en moet het op staande voet veranderen. Anders gaat ze boos in haar bed liggen wachten totdat ik mijn excuses aan kom bieden(ze is 40). Wat moet ik doen???
groetje en heel erg bedankt

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

6 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Anoniem
Anoniem
9 jaren geleden

Hou ik ben een meisje van 11 en ik heb bijna hetzelfde maar ik praat er altijd met mijn moeder over en vaak schrijf ik het op (in mijn dagboek) maar als het uit de hand loopt gewoon je woede uit je laten komen want nu hoopt het zich op

Hopelijk heb je er wat aan

limei
limei
9 jaren geleden

hoi sophie,
ik vind het heel erg rot voor je en ik heb bijna hetzelfde
mijn vaders vriendin WAS erg aardig maar soms hebben ze ook k*t dicusies en dan vind ik het zielig voor mijn vader want hij kan amper wat zeggen maar dan duf ik niks te zeggen. ik praat wel een tegen mijn knuffels het klinkt heel kinderachtig(en misschien is dat het ook) maar het helpt wel of probeer even goed uit te huilen en alles weer te vergeten, ik hoop dat je er wat mee kan
groetjes Limei

pandalover
pandalover
9 jaren geleden

ik haat de vriendin van mijn vader ook, eigenlijk heb ik het zelfde. 🙁
en ik vind mijn vader niet meer aardig. maar die dochter van die vriendin van mijn vader die gedraagt zich net of ze mijn moeder is, echt niet leuk!

maargoed nu over jou. het is zo iritant voor je.
misschien een tip voor je is je vader een keer vragen of je hem even alleen mag spreken en dan een goed gesprek voeren. en precies zeggen hoe je over haar denkt.

en als er nog wat is stuur me een berichtje!

lieve groetjes,

pandalover

Lisette
Lisette
9 jaren geleden

Wat een naar mens die vriendin van je vader! Ik zou het gewoon eerlijk met je vader bespreken, een keer alleen. Zij manipuleert heel erg, dat komt omdat ze jaloers is denk ik.
Je vader weet heus wel dat het niet lekker loopt, en zal echt wel voor jou kiezen. Voor jou is het een manier om te leren trouw aan jezelf te zijn. Je mag je gevoelens altijd uitspreken hoor! Sterkte en liefs, Lisette

Femke
Femke
9 jaren geleden

Hoi Sophie, Rot om te lezen dat je het gevoel hebt dat je eigenlijk niets goed kunt doen in de ogen van je stiefmoeder. Vooral dat ze bijvoorbeeld in bed gaat liggen en dan gaat wachten tot jij je excuses gaat aanbieden. Dat vind ik persoonlijk nogal kinderachtig en volgens mij vind jij dat ook… Misschien kun je toch met haar gaan praten op een rustig moment? En dan niet meteen zeggen dat je denkt dat ze autistisch is, maar gewoon wat je tegen ons hebt verteld: het ging een aantal jaar goed, maar nu voel je je niet meer… Lees verder »

Isabel
Isabel
9 jaren geleden

Hey Sophie, Dankjewel voor je berichtje, wat vervelend dat jij het niet goed meer kunt vinden met de vriendin van je vader. Het lijkt mij inderdaad heel lastig als jij dingen moet doen en er volgens haar maar 1 manier is om dit goed te doen. Ik weet eerlijk gezegd niet zo goed wat je hier aan kunt doen, ik ga er namelijk vanuit dat jij je best doet om de “regeltjes” zo goed mogelijk te volgen, meer dan dat kun je naar mijn idee niet doen. Wel zou je eens tegen je vader kunnen zeggen dat jij het gevoel… Lees verder »