Anoniem (17 jaar) in

Vroeger een goede band

Ik en mijn vader hadden vroeger een hele goede band. Ik was toen pas 7 jaar maar ik kon alles bij mijn vader kwijt. Alleen ging mijn vader op een gegeven moment vreemd, wat ik helaas door kreeg. Ook krijgen mijn ouders soms erge ruzie bij mij. Alleen was dit alleen bij mij en niet bij mijn broer of zus. Dat ging zo een half jaar door. Totdat mijn vader, 2 dagen na mijn verjaardag, het huis uitging.

Mijn ouders konden ook al vanaf het begin van de scheiding niet meer door een deur. Mijn vader roept ook al vanaf het begin dat hij geen geld heeft en loopt meerdere malen achter met de alimentatie.

Toch heb ik voor mijn gevoel nooit echt grote problemen gehad door de scheiding.

Alleen laatste 2 jaar zie ik mijn vader heel weinig. Ongeveer 1 keer in de 4/5 maanden. En als ik hem dan zie, is het nooit echt leuk.

Ook gedraagt mijn vader zich de laatste jaren zich erg raar en vind dat het niet erg is dat hij is vreemd gegaan. Zelf heb 2 relaties gehad die fout zijn afgelopen omdat ik mijn exen wantrouwde, waarvoor ik geen enkele reden voor had. Eerst wist ik niet waardoor het kwam. Maar ik begin nu te denken dat het komt door hoe de relaties tussen mijn ouders was en hoe mijn vader nog steeds achter zijn verkeerde keuzes staat.

Nu hebben zowel mijn broer als mijn zus al een enige tijd hun contacten met mijn vader verbroken. Nu zit ik zelf ook na te denken om dit te doen. Maar ik twijfel heel erg. Aangezien het toch je vader is.

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
pim
pim
8 jaren geleden

Beste man, Wat lastige toch he al die vervelende dingen in het leven, en al die ouderen. Laat ik in het begin van je verhaal beginnen. Het is nooit goed om vreemd te gaan, maar mensen kunnen rare dingen gaan doen als ze niet tevreden zijn in het leven op dat moment. Geld is ook vaak een probleem, vaak word er veel geld gevraagd om voor de kinderen te zorgen terwijl dat er soms niet is. Gelukkig heb je geen grote problemen mee gemaakt, dat betekend dat je goed bij je zelf bent gebleven en snapt dat dit soort dingen… Lees verder »

feline
feline
8 jaren geleden

Beste Anoniem, Wat een lastige situatie waar je in zit, goed dat je advies komt vragen hier op het forum. Jou verhaal is erg herkenbaar voor mij. Ik heb ook een vader gehad die vreemd is gegaan. Toen ik jou leeftijd was had ik ook wat moeite met relaties en hoe je je aan iemand kon binden. Ik heb dit ook een tijdje gezocht in de band met mijn vader. als ik bij hem was voelde ik mij nooit geheel op mijn gemak, ik was boos op hem over het vreemd gaan en was onbewust aan het wachten op dat… Lees verder »