Roos (12 jaar) in

Mag ik bepalen?

Hey ik ben Roos. Mijn ouders waren al gescheiden vanaf toen ik 1 was. Maar me moeder
Heeft een nieuwe vriend (Bart) en die woont in Hilversum.
We gaan verhuizen over 6 maanden. Maar dat wil ik niet en ik heb het er heel moeilijk mee. Ik had al gevraagd of ik bij me vader in Gouda mocht wonen. Maar dat mocht niet van me moeder. Ik word over 9 dagen 12. Mag ik dan weten bij wie ik mag wonen?
Ik hoop dat jullie me kunnen helpen!

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
jan
jan
9 jaren geleden

je heb wel je mening en je heb recht om zelf te weten waar je wil wonen maar dat gaat ook via de rechter en hun beslissen of ze het ook goed vinden niet alleen de mening van je ouders tellen maar ook van jouw zelf maar jouw mening hoef niet altijd goed te zijn maar de rechter kijk wel wat goed voor jouw is want van af je 12 jr mag je al naar de kinderrechter gaan om je mening te uiten lieve schat

Aron
Aron
9 jaren geleden

Beste Roos, Wat lastig voor jou dat je gaat verhuizen. Ik kan mij voorstellen dat het erg vervelend is om uit jouw vertrouwde omgeving weg te gaan. Vanaf je twaalfde levensjaar heb jijzelf enige inspraak in waar jij wilt wonen, jouw keuze speelt daarin duidelijk een rol, maar jouw keuze beslist echter nog niet alles. Over deze inspraak moet je eigenlijk een brief ontvangen, echter krijgen veel kinderen op een of andere manier deze brief niet. Onderstaande filmpjes kun je bekijken om meer te weten te komen over het hoorrecht en deze brief: http://www.villapinedo.nl//vanaf-12-jaar-naar-de-rechter/ http://www.villapinedo.nl//hulp-bij-hoorrecht/ Ik wens jou heel veel… Lees verder »