Beau (16 jaar) in

Voorbeeldbrief

Ik ben op zoek naar hoe ik een brief moet opstellen aan de rechter. Ik mag namelijk mijn mening geven van wat ik vind van de kinderalimentatieregeling zoals deze door de rechter is uitgesproken. Er speelt een hoger beroep en omdat ik 16 ben mag ik nu een brief schrijven aan de rechter. Kan het snel, want ik heb nog maar een paar dagen om de brief te versturen en niemand kan me helpen. Ik ben ook op zoek naar een voorbeeldbrief.

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

3 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Maarten
4 maanden geleden

Mijn vader is altijd me aan het body shamen en ik vind dat niet fijn hij zegt ook dat ik moet sporten en dat ik gameverslaafd ben en dat vind ik niet fijn.” en mijn ouders zijn gescheiden” met vriendelijke groet maarten.

Isabel
Isabel
8 jaren geleden

Hi Beau, Dankjewel voor je berichtje! Ik heb zelf geen ervaring met het schrijven van brieven naar de rechter. Daarom denk ik dat de reactie van Dara erg hulpvol is. Ook heb ik nog een website gevonden oa met betrekking tot het schrijven van een brief aan de rechter. Al gaat het daar meer over het hoorrecht met betrekking tot de omgangsregeling. Ik deel m toch even, want wie weet heb je er wel wat aan. http://www.ouders-uit-elkaar.nl : Wanneer je daar je eigen leeftijd aanklikt is er een kopje die verwijst naar het ‘geef je mening bij de rechter’ daar… Lees verder »

Dara
Dara
8 jaren geleden

Hoi Beau, Fijn dat jij je mening mag geven, en ook begrijpelijk dat je het lastig vindt om die brief op te stellen. Ik denk alleen niet dat het mogelijk is om een voorbeeldbrief te vinden, deze brieven zijn namelijk heel erg afhankelijk van de situatie van het kind. De brief die ik aan de rechter geschreven heb zal jou weinig hulp bieden. Maar ik kan je wel helpen met de structuur en wat goed is om te vermelden. Ik zou beginnen met een beschrijving van jouw situatie, waarin je dan ook duidelijk maakt waarom je er op deze manier… Lees verder »