soof (17) in

Voogdij wijzigen

mijn vader heeft borderline en mijn moeder is net van hem gescheiden( de rechtszaak moet nog beginnen) ik heb door een aantal gebeurtenissen ervoor gekozen geen contact te hebben met hem. ik begin door hem misschien ook borderline te ontwikkelen maar mijn casemanager weigert mij daadwerkelijk te helpen en neemt de kant van mijn vader in dit verhaal en dit doen mijn behandelaars en psycholoog ook. weet iemand een manier waardoor ik onder mijn vaders voogdij uit kan komen om volledig los van hem te komen staan en ze wettelijk niks meer met hem te maken moeten hebben?

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

3 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Thom Mulder
6 maanden geleden

Beste Soof, Wat je doormaakt is ontzettend zwaar, vooral gezien de complexe situatie met je vader, de scheiding van je ouders en de mogelijkheid van borderline in jouw eigen leven. Het is begrijpelijk dat je je zorgen maakt en hulp zoekt om jezelf te beschermen en los te komen van deze situatie. Het is positief dat je hulp probeert te krijgen, maar het is heel moeilijk als de mensen die jou moeten ondersteunen, zoals je casemanager, behandelaars en psycholoog, niet de juiste hulp lijken te bieden. Het is cruciaal om begrip en de juiste begeleiding te krijgen, vooral in zo’n… Lees verder »

Iris
6 maanden geleden

Lieve Soof, Wat een heftige situatie zeg! Ik vind het heel rot voor je dat je door al die mensen niet gehoord wordt. Ik moet zeggen dat ik zelf niet zo goed weet hoe het juridisch werkt, maar ik heb wel een website gevonden waar er veel uitleg wordt gegeven over jouw rechten als kind van gescheiden ouders. https://www.kinderrechten.nl/kinderrechten-nl/contact-algemeen/ Ik hoop dat je hier wat aan hebt! Is dit onderwerp iets wat je met je moeder kan bespreken? Zij herkent misschien wel dingen die je nu noemt en kan je daarmee helpen. Anders zou misschien een telefoontje naar de kindertelefoon… Lees verder »

Noza
6 maanden geleden

Hoi Soof, Wat goed dat je je vraag stelt op dit forum! Mijn moeder en haar ex-vriend waren ook een keer in aanraking gekomen met een rechtszaak. Deze tijden vond ik ook spannend als kind zijnde, omdat ik erg afhankelijk was van mijn moeder. Ook al ben ik zelf over het algemeen een optimistisch en positief persoon, toch maakte ik mij soms wel zorgen. Wat als mijn moeder de rechtszaak zou verliezen? Dacht ik. Herken jij dit gevoel ook een beetje? Het gevoel van onrust en onmacht? Op dat moment, was ik mij niet zo bewust van hoe ik ermee… Lees verder »