Anoniem (13) in

Ze voelt zich alleen

Hoi , mijn ouders zijn sinds vorig jaar rond de zomer gescheiden , ik was 11 toen mijn moeder erachter kwam dat mijn vader vreemd was gegaan .Ze zijn toen voor een tijdje weer samen geweest om te proberen weer door te gaan met relatietherapie ….maar toen kwam mijn moeder er weer achter dat mijn vader de vrouw waarmee hij vreemd ging niet los kon laten.
Mijn vader is nu al een hele tijd niet meer met die vrouw omdat het niet werkte, ik had gezegd dat ik hem niet meer wilde zien als hij met haar door zou gaan. Hij heeft nu ongeveer 2 maandjes een nieuwe vriendin , ik vind het een beetje snel gaan.
Wat mijn probleem nu een beetje is ,is dat ik ga om het weekend naar mijn vader en dat vindt ik altijd wel gezellig maar ik vindt het moeilijk omdat ik weet dat mijn moeder dan alleen thuis zit. Ze heeft namelijk wel vriendinnen maar die hebben allemaal hun eigen gezin waar ze het weekend bij willen zijn. Ik weet dus dat mijn moeder zich in het weekend vaak verveeld en zich alleen voeld. En ik voel me daar dan niet schuldig om maar ik voel me er niet fijn bij.
Heeft iemand tips voor mij…. ik zit er heel erg mee.
Groetjes anoniem

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Anne
Anne
7 jaren geleden

Hallo,

Ik herken je gevoelens, ik was ook vaak aan het denken over hoe het met mijn moeder gaat en ik wist ook dat ze zich eenzaam voelt.

Wat ik heel belangrijk vind is dat je deze gevoelens bespreekt met je moeder. Vertel haar wat je denkt en voelt en dat je niet wilt dat zij eenzaam is. Waarschijnlijk kan ze je dan geruststellen en kunnen jullie samen een oplossing bedenken.

Ik wens je veel liefs,

Anne

Julia
Julia
7 jaren geleden

Hey! Ik snap hoe je je voelt, ik had dat ook! In het weekend ging ik naar mijn vader, opa en oma, en omdat mijn moeder buitenlands is, heeft ze geen familie hier en nauwelijks vrienden. Ik vond het dus eigenlijk altijd zielig voor haar en voelde me schuldig als ze alleen moest blijven. Maar laatst vroeg ik het haar, en ik kreeg als antwoord dat ze het helemaaal niet erg vond, omdat ze dan de hele dag kon doen waar ze zelf zin in had, zonder rekening te hoeven houden met haar kinderen. Ze ging dus altijd lezen, keek… Lees verder »