Nova (17) in

Voelt soms alsof ik er alleen voor sta

Hiii,
Mijn ouders zijn al ruim 10 jaar uit elkaar, hier heb ik inmiddels vrede mee!
Mijn moeder is al bijna 9 jaar samen met mijn bonusvader, hij is een van mijn favoriete mensen! We hebben een super goede band, wat het soms moeilijk maakt met mijn echte vader, omdat m’n bonusvader mij laat zien hoe het ook kan.
Ik krijg van hem alle liefde terwijl m’n vader me vaak het gevoel geeft dat m’n broertje en ik alleen welkom zijn als het hun uitkomt en dat we geen deel zijn van z’n nieuwe gezin…
Hij probeert vaak wel z’n best te doen, hij probeert te bellen of te appen, maar ik merk dat het me alleen maar nog bozer en verdrietiger maakt en dat het zorgt voor heel veel stress.
Ik kan het er moeilijk met m’n broertje over hebben, omdat zijn band met m’n vader een stuk beter is.
Ik kan hem ook niet helemaal afsluiten, omdat ik ook nog een halfzusje heb die ik wel wil blijven zien!

Ik vind het super lastig en het voelt soms alsof ik er alleen voor sta… Heeft er iemand tips?

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

3 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Luna
4 maanden geleden

In welke situaties vooral

A
A
4 maanden geleden

Hey Nova, Wat verdrietig! En wat goed dat je op het forum je verhaal hebt geplaatst. Ik vind het zelf heel herkenbaar wat je schrijft, behalve dat ik zelf helaas niet zo’n fijne band had met mijn stiefvader. Ik ben blij dat jij het zo goed kan vinden met je bonusvader, waardoor je ervaart hoe het ook kan! Fijn zeg! Ik denk dat het, ondanks dat je er vrede mee hebt, lastig blijft als het gaat om de band die je hebt met je ouders.. denk je dat er misschien nog veel verdriet en teleurstelling bij jou zit? Heb je… Lees verder »

Amber
4 maanden geleden

Hey Nova, Wat fijn dat je het platform hebt gevonden om je vraag op te stellen! Wat vervelend dat je het gevoel hebt dat je geen deel uitmaakt van zijn nieuwe gezin, dat lijkt me een naar gevoel om te hebben. Ik heb zelf geen ervaring met jouw huidige situatie, maar wat ik opmaak van jouw verhaal is dat je het nog niet met je vader zelf hierover hebt gehad, klopt dat? Ik kan me voorstellen dat dat heel lastig is om te doen, zeker omdat je het idee hebt dat je je broertje er niet bij kan betrekken gezien… Lees verder »