laura (14 jaar) in

Voel me niet thuis

hoi, mijn ouders zijn pas sinds kort gescheiden, mijn moeder heeft nu een vriendin, ze is nog nooit eerder op vrouwen gevallen. Ook mijn vader ofja het is altijd al mijn stiefvader geweest heeft nu ook een vriendin. Ik woon bij me moeder en mag zelf kiezen wanneer ik naar me vader ga. Me vader heeft eerst bij me oma gewoond omdat hij een huis moest vinden en sinds 1 april heeft hij er een en woont hij daar. Maar ik ga er nooit naar toe, want iets houdt me tegen. Zijn vriendin is heel aardig ja maar die vriendin heeft een zoon (14 jaar) en ongeveer in februari/maart was ik met hem bezig maar dat heb ik afgekapt omdat ik wist dat zijn moeder en mijn vader met elkaar bezig waren.
Ik ben nu 2 keer bij me vader geweest en de eerste keer was ik alleen met me vader en broertje en zusje. en de tweede keer was ook zijn vriendin en haar zoontje er bij. En ik voelde me toen heel ongemakkelijk daar. later toen ik naar me moeders huis terug ging begon hij me te appen en begon ik hem weer leuk te vinden maar dat heb ik ook weer af gekapt. Maar ik wil nu niet meer naar me vader want het houdt me tegen dat dat zoontje daar kan zijn. En als ik bij me vader ben voel ik me gewoon niet thuis.
heeft iemand ongeveer hetzelfde probleem of weet iemand hier raad mee?

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Isabel
Isabel
9 jaren geleden

Hoi Laura, Bedankt voor je berichtje! Dat is een lastige situatie waarin jij je nu bevindt, je vader samen in een huis met een jongen die je zelf eerst leuk vond. Zelf heb ik hier geen ervaring mee, maar het is niet de bedoeling dat jouw relatie met je vader nu verandert vanwege het zoontje van zijn nieuwe vriendin. Zoals Tessa hieronder aangeeft is het misschien wel heel fijn om het hierover te hebben met je vader. Zo weet hij waar het vandaan komt dat je liever niet bij hem thuiskomt. Vervolgens kunnen jullie samen misschien op zoek naar een… Lees verder »

Tessa
Tessa
9 jaren geleden

Hoi Laura, Begrijp ik het goed dat je dus de zoon van je stiefmoeder eerst leuk vond, maar dat toen hebt afgekapt omdat je wist van je vader en haar en dat nu die zoon jou weer leuk begint te vinden? Dat lijkt me knap lastig! Ik heb zoiets nog nooit meegemaakt, maar ik kan me voorstellen dat het nogal ongemakkelijk is. Tegen deze jongen zou ik als ik jou was gewoon zeggen dat je niet meer wil, omdat het ongemakkelijk is. Ik neem aan dat hij dat op een gegeven moment ook wel inziet. Weet je vader ervan? Want… Lees verder »