Ik voel me niet welkom

Hoi mijn ouders zijn 3 jaar gescheiden. Ik ga iedere week naar mijn vader en ik woon bij mijn moeder. Ik vind het fijn om naar mijn vader te gaan. Mijn vaders vriendin en haar zoon (11) is er altijd. Ik zou ook graag een keer alleen met mijn vader en mijn broer willen zijn. Ik en mijn broer hebben dit al vaak gevraagd aan mijn vader. Mijn vader luistert niet. Mijn vader houd van haar en wil dat ik vriendinnen met haar ben. Ze doet heel gemeen tegen mijn en eigenlijk wil ik niet meer naar mijn vader omdat zij er is en niet gewoon kan doen tegen mij. Ik merk ook dat er met 2 maten gemeten wordt daarmee bedoel ik dat ik en mijn broer minder mogen dan haar zoon zij beslist alles en niet mijn vader. Door haar voel ik mij gekleineerd. Ze geeft mij niet het gevoel dat ik welkom ben.Mijn ouders praten moeilijk met elkaar. Wat moet of kan ik doen?

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Amélie
Amélie
7 jaren geleden

Lieve Door, Ik lees dat je het moeilijk hebt met je nieuwe stieffamilie. Dat is heel vervelend. Ik zelf heb ook een stiefmoeder en stiefzus waar ik niet zo blij mee ben. Dat vond ik, en nu nog steeds wel eens, best lastig. Ik vond het altijd heel fijn om papa weer te zien, maar het voelt toch anders met een stieffamilie. Ik heb dat nooit durven zeggen maar laatst merkte hij dat en kwam hij naar me toe. We hebben erover gepraat en toen heb ik aangegeven dat ik het vervelend vind als mijn stiefmoeder ons corrigeert, van haar… Lees verder »

Mehtab
Mehtab
7 jaren geleden

Lieve Door, Bedankt voor het plaatsen van je berichtje. Het klinkt heel erg vervelend voor je… Ik kan goed begrijpen dat je je helemaal niet meer welkom voelt als de vriendin van je vader niet aardig tegen je doet en je het gevoel hebt dat ze haar zoontje voortrekt.. Aan de andere kant begrijp ik ook wel dat je vader jullie graag gezellig samen ziet. Mijn tip is daarom om met je vader te bespreken hoe jij je voelt. Hij kan dan misschien een gesprek aangaan met zijn vriendin. Je kunt ook een brief naar hem schrijven, als je het… Lees verder »