Tessa (17) in

Voel me niet thuis

Hallo,

Ik heb een probleem. Mijn ouders zijn al een tijdje (2jaar) gescheiden. Leuk vind ik het niet, maar goed. Nu hebben mijn ouders allebei weer een nieuw iemand. Ik kan het met beide niet goed vinden. Ik vind het namelijk moelijk om ze aardig te willen vinden zeg maar.

Mijn vader heeft een vriendin dus, die ik eigenlijk niet mag. Nu komt er telkens familie van haar bij ons thuis slapen. Hierdoor voel ik me niet meer thuis maar meer te gast. Die vriendin woont officieel bij ons. Maar ze doet alleen dingen die ze zelf leuk vindt. Ook doet zij de boodschappen. Maar ze koopt alleen dingen die zij lekker vind of waar zij trek in heeft. Ik vind dat allemaal niet zo lekker. En zo zijn er heel veel dingen die me eigenlijk dwars zitten.

Ik wil het wel tegen mijn vader zeggen, maar zij is vaak bij hem in de buurt. Wat moet ik doen of zeggen dan?? En hoe moet ik het gesprek met mijn vader starten als ik alleen met hem ben? Maar ik wil ook niet dat hij het gevoel heeft dat ik een of andere klachtenlijst aan het afhandelen ben.

Ik weet het eigenlijk niet meer. Wat moet ik nu doen??

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Eva
Eva
7 jaren geleden

Beste Tessa, Dankjewel dat je hier om advies komt vragen. Ik heb hetzelfde meegemaakt. Mijn ouders hebben allebei een nieuw iemand en ik heb geen goede band met ze gehad. Vervelend dat er steeds familie van haar bij jullie komt slapen. Kan diegene niet bij een andere familielid slapen? Of dat ze het om en om doen, zodat diegene niet alleen bij jullie slaapt? Heb je al eens dingen voorgesteld om samen te gaan doen die jij ook leuk vind? Of meegegaan naar de supermarkt, zodat jij jouw lekkere dingen kan meenemen? Als je met jouw vader gaat praten, kan… Lees verder »

Desi
Desi
7 jaren geleden

Lieve Tessa, Wat een vervelende situatie die jij beschrijft. Ik snap heel goed dat je het lastig vindt om de “nieuwe” mensen aardig te vinden. Ik heb het daar zelf ook moeilijk mee gehad en wat jij vertelt over de vriendin van jouw vader herken ik ook. Het is lastig om een gesprek te starten waarin je je gevoelens wil vertellen, maar zeker niet onmogelijk! Als je het lastig vindt om te bedenken wat je precies wilt vertellen of hoe je iets moet vertellen, zou je het eerst voor jezelf eens op kunnen schrijven. Je zou dan voor jezelf op… Lees verder »