Esmée (12 jaar) in

Voel me niet zo belangrijk

sinds dat mijn ouders zijn gescheiden heb ik het gevoel dat me vader minder met mij bezig is of aan me denkt. nou ja sinds hij een vriendin heeft is hij steeds met zijn telefoon bezig. En heb ik ook het gevoel dat het hem niks kan schelen iedere keer als ik half aan het huilen ben omdat hij weer iets zei over zijn vriendin dat ze bijvoorbeeld iets van mij wou lenen. Ik heb ook dat ik overal moet achterkomen sinds dat mijn ouders zijn gescheiden. ik had bij mijn moeder dat ik er zelf achter moest komen dat ze een nieuwe vriend had, maar zei praatte erover met mij zodat ik ermee kon leven en kon respecteren. en ook bij me vader moest ik er zelf achterkomen toen ze samen in bed lagen toen ik iets bij me vader moest ophalen. Maar hij praat er niet over met mij. Ik voel me niet zo belangrijk meer sinds dat me ouders zijn gescheiden. Ik zou zo graag willen praten met me vader maar zelf kan ik opzich niet zo goed een gesprek beginnen. En me vader zal me snel uitlachen omdat ik me aanstel of dat ik een puber ben. Asjeblieft help me!

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Isabel
Isabel
8 jaren geleden

Lieve Esmée, Dankjewel voor je berichtje, het laatste wat je doet is je aanstellen, dus wees daar alsjeblieft niet bang voor! Jij bent op zoek naar een manier om de scheiding te verwerken en dat is alleen maar goed. Het is heel herkenbaar dat je het gevoel hebt dat je vader minder met je bezig is nu hij een nieuwe relatie heeft. Dat gevoel heb ik ook heel lang gehad, maar nu ik net zelf een vriend heb merk ook ik aan mezelf dat ik meer tijd aan hem besteed dan aan andere dingen. Toch praat dit niet goed dat… Lees verder »

Dara
Dara
8 jaren geleden

Lieve Esmee, Dat jouw ervaringen zo genegeerd worden maakt het nog lastiger om met al deze veranderingen om te gaan inderdaad. Maar weet dat jij je niet aanstelt. Een scheiding is lastig, en als er nieuwe partners voor je ouder bij komen kijken is het nog lastiger, zeker om aan te wennen. Het lijkt me inderdaad belangrijk dat je hier met je vader over praat, en hij zou dit inderdaad zelf moeten initiëren, zoals je moeder deed. Maar volwassenen zijn jammer genoeg ook niet perfect, dus is het waarschijnlijk het beste dat jij hem duidelijk maakt dat jullie hierover moeten… Lees verder »