Verwarrend

Papa wil heel veel face timen met mij als ik bij mama ben. Ik vind dat verwarrend. Wat kan ik tegen papa zeggen?

3 reacties

 1. Lisa op 5 februari 2019 om 22:45

  Hoi lieve Bas,
  Wat goed van je dat je dit durft te vragen! Het lijkt mij ook heel verwarrend.
  Ik hoop dat je al wat aan de antwoorden van Lisa en Sanne hebt gehad, ik zou nog graag een kleine aanvulling willen geven. Voor mij werkte het goed om duidelijke afspraken te maken. Het is lief dat je papa je graag wil spreken, maar als je bij mama bent is het natuurlijk ook gezellig als je je aandacht bij haar hebt. Misschien kan het helpen om met je vader een vast moment af te spreken dat jullie elkaar een kwartiertje facetimen en daarna niet meer, misschien vinden jij en je moeder het ook gezellig om zoiets af te spreken als je bij je vader bent.

  Maar het meest belangrijke is dat jij eerlijk mag zijn!! Als je geen zin hebt om te bellen, of het te verwarrend vindt, zeg dat dan tegen je ouders! Als ze het niet weten kunnen ze er namelijk ook niet opletten of jou erbij helpen.

  Veel succes! Je kan het!

  Dikke knuffel,
  Lisa

 2. Lisa op 3 februari 2019 om 22:31

  Lieve Bas,

  Wat fijn dat je ons hebt weten te vinden om je vraag te stellen.
  Ik kan me heel goed voorstellen dat je het verwarrend vindt dat je papa je belt wanneer je bij je mama bent. Goed dat je dat hier dan ook al aan kan geven!
  Je zegt dat je het zelf graag tegen je vader zou willen zeggen, maar niet zo goed weet hoe.

  Mij helpt het – voor ik een gesprek in ga – altijd om voor mezelf te bedenken wat ik precies wil zeggen en hoe dat het fijnst is voor mijzelf én de ander. Wat zou jij tegen je papa willen zeggen?
  Ik had er zelf vroeger ook veel moeite mee als mijn vader mij veel ging bellen als ik bij mijn moeder was. Ik heb dat besproken door te zeggen dat ik mijn vader heel lief vindt en van hem houdt, maar het voor mezelf rustiger zou zijn als hij niet zo veel contact op zou nemen als ik niet bij hem was. Wanneer ik dan bij mijn vader was had ik hem opeens ook weer heel veel te vertellen, wat het nog leuker maakte!

  Ik hoop dat je zo een beetje een idee hebt wat je met je papa wil bespreken. Mocht je nog advies nodig hebben of een luisterend oor, kan je ook bij Villa Pinedo terecht voor een Buddy. Dit is een jongere die ook gescheiden ouders heeft, net als jij en ik, waarbij je je hart kan luchten, om advies kan vragen en alles kan bespreken. Misschien dat dat je ook nog zou kunnen helpen!

  Succes en veel liefs,
  Lisa

 3. Sanne op 1 februari 2019 om 13:05

  Hey bas,
  Ik snap dat dat verwarrend kan zijn ik heb dat ook wel is. Dan denk ik ik ben bij mama, waarom gaat papa mij nu bellen…
  dit komt denk ik omdat hij je mist en natuurlijk super erg van je houdt.

  Maar omdat je vader heel veel van je houdt kan je helemaal eerlijk naar hem zijn en dus vertellen dat je dit verwarrend vind.
  Ook voor jou is dit natuurlijk een last op je schouder en dit zal denk ik weg gaan als je open bent naar hem.

  Heel veel succes! En blijf bij jezelf! Eerlijkheid is altijd het beste <3

Laat een reactie achter