Anoniem (12) in

Vertrouwen

heey allemaal
mijn ouders zijn al ongeveer 1 en een half jaar uit elkaar. mijn vader doet erg raar. hij wil de hele tijd iets beginnen met vrouwen van 20 of 30 jaar jonger. hij heeft nu dus voor de zoveelste keer iemand op het oog, maar hij liegt de hele tijd tegen mij. hij durft niks over die vrouw te zeggen, terwijl het eigenlijk een gewoon onderwerp hoort te zijn en hij hoort er gewoon over te praten. vandaag moest ik bij de deur staan bij de opendag van mijn school, en ik kwam dus die vrouw tegen. op een of andere manier wist ze alles van me. ze wist dat ik zjin dochter was, ze wist mijn naam, ze wist op wat voor sport ik zit en wat voor muziekinstrument ik speel. mijn moeder had me al gewaarschuwd dat mijn vader met iemand bezig was, dus ik wist dat er iets aan de hand was. mijn vader is helemaal stil. toen ik vanmiddag thuis kwam had ik verteld over die vrouw die alles van me wist. mijn vader bleef stil. toen mijn vader even boven was heeft mijn moeder op zijn telefoon gekeken omdat ik het recht had om te weten wat er aan de hand is. mijn vader heeft zonder dat ik het weet fotos van mijn privé naar haar opgestuurd. hij heeft foto’s van mijn kamer gestuurd en hij heeft van alles over mijn leven verteld zonder dat ik dit wist. hij heeft ook gezegd dat ik niks was vergeleken met de dochter van die vrouw. ik weet niet wat ik nu moet doen… ik kan mijn vader niet echt meer vertrouwen en ik weet niet hoe ik dit onderwerp met hem kan bespreken, want ik wil ook niet mijn moeder verraden dat wij zijn gesprekken hebben gelezen. heeft iemand tips??

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Floor
Floor
7 jaren geleden

Lieve Anoniem,
Bedankt voor het delen van jou verhaal op de forum. Wat vervelend dat je vader dit doet. Het is belangrijk om te weten dat dit niet aan jou ligt! Ouders proberen vaak de anders jaloers te maken met een nieuwe vrouw of man. Als je het moeilijk vind om dit bespreekbaar te maken kun het ook opschrijven en dit aan je vader geven. Het is hierbij ook belangrijk dat je jou gevoel naar voren laat komen zodat hij hier begrip voor heeft.

Ik hoop dat je er iets mee kunt! Succes!

Liefs, Floor

Pim
Pim
7 jaren geleden

Hallo , bedankt voor je bericht ! Vaak doen ouders wel een beetje raar bij een scheiding, dit komt omdat ze niet altijd weten wat ze moeten doen. Het lijkt daarom soms heel raar en ingewikkeld wat ze gaan doen en willen. Dit komt echt omdat ze ook niet weten wat ze precies willen , en daarom proberen ze alles maar uit. Dit is lastig voor hun maar ook voor jou. Probeer daarom goed te communiceren en geef dus aan wat je niet fijn vind en hoe jij het graag zou zien. Probeer je te focussen op dingen die jij… Lees verder »