Jordi (21) in

Vertellen over de scheiding

Hi,
Bij ons op de studentenvereniging moeten we elk jaar een lifeline houden. Het liefste skip ik dan het stukje van de scheiding. Is er iemand die hier ervaring mee heeft, of iemand die tips heeft hoe ik dit op een easy manier kan vertellen zonder er een mega groot ding van te maken?
Thanks!

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

3 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Zoé
6 maanden geleden

Hee Jordi, Goed dat je hier je vraag stelt! Bedoel je hiermee dat je over je levenservaringen moet vertellen? Wat wordt er precies van jou verwacht? Ik kan heel goed begrijpen dat je het op een luchtige manier wil kunnen delen en het vertellen zonder grote emotionele lading. Dat kan ook en ligt helemaal in jouw handen! Ik weet natuurlijk niet precies wat een “lifeline” bij jouw vereniging inhoudt, maar het is aan jou wat je over de scheiding wel/niet vertelt. Je zou voor jezelf kunnen opschrijven wat je wel goed vindt om te delen en wat niet. Los van… Lees verder »

Jordi
6 maanden geleden
Reply to  Zoé

Hi Zoé, Thanks voor je reactie. Bij ons op de vereniging word je elk jaar in een groepje geplaatst waar je dat jaar intensiever mee optrekt. Een onderdeel is dus vertellen hoe jouw leven zich heeft gevormd tot nu toe. Eigenlijk gewoon de weg die je hebt bewandeld tot nu, en wat je allemaal bent tegengekomen. Het lastige vind ik vaak dat de andere verhalen wat ‘saai’ zijn. Mensen die gewoon een normaal bestaan hebben gehad, en eigenlijk niet zo veel hebben meegemaakt. Dat is natuurlijk een beetje kort door de bocht, maar het overleiden van een oom of tante… Lees verder »

Zoé
6 maanden geleden
Reply to  Jordi

Hey Jordi, Ik zie wat je bedoelt! Begrijp ik het goed dat je het lastig vindt dat anderen wellicht minder hebben meegemaakt en niet kunnen aansluiten op jouw ervaringen? En dat het daarom kan lijken alsof jij er een groot ding van maakt omdat er een groot verschil kan zijn in levenservaringen? Ik snap heel goed jouw punt en ik kan ook begrijpen dat je hiermee zit. Ik herken jouw manier van denken, en ik heb zelf gemerkt dat ik het mezelf eigenlijk alleenmaar moeilijker maak door ervan uit te gaan dat anderen minder hebben meegemaakt en dat mijn ervaringen… Lees verder »