Bart (12) in

Verjaardag vieren

Bij wie moet ik mijn verjaardag vieren. Bij papa, mama of allebei

3 reacties

 1. kaylee op 12 februari 2019 om 13:28

  lieve bart, wat fijn dat jij jouw vraag met ons wilt delen. dit vind ik een hele logische vraag als kind van gescheiden ouders, dit vond ik vroeger zelf ook altijd lastig. wat ik en mijn ouders eigenlijk altijd hadden afgesproken was dat we het eigenlijk altijd wel bij beide gingen vieren, en om het jaar op de dag zelf bij een van de ouders. dus het ene jaar bij papa en het jaar daarop bij mama. en zo bleef het eigenlijk gelijk, tot ik zelf ging beslissen wat ik het fijnst en makkelijkste vond doordat de feestjes dan iets groter werden. misschien zou je dit zelf ook aan je ouders voor kunnen stellen aan je ouders, zo hoef je ook nooit een schuldgevoel tegenover je ouders te hebben, en ik denk dat het voor hun ook heel makkelijk is. hopelijk heb je wat aan mijn ervaring.

  liefs, kaylee

 2. Lisa op 3 februari 2019 om 22:21

  Lieve Bart,

  Wat fijn dat je ons hebt weten te vinden om je vraag te stellen.
  Je vraagt eigenlijk bij wie wíj vinden dat je je verjaardag moet vieren, maar laten we die eens anders bekijken! Eigenlijk is dat natuurlijk een vraag die jij zelf het állerbest kan beantwoorden, want jij weet wat jij leuk vindt!
  Wat zou je zelf het fijnst vinden? Alleen bij je vader? Alleen bij je moeder? Of het liefst bij allebei?

  Ik zelf vond het vieren van mijn verjaardag vroeger bijvoorbeeld heel leuk om te doen bij allebei. Ik deed dan mijn ‘grote mensen’-verjaardag bij bijvoorbeeld mijn moeder en mijn vrienden en vriendinnetjes-verjaardag bij mijn vader. Ik vond het zelf ook fijn om van te voren even met mijn ouders te bespreken wat ik leuk vond om te doen en hier even over te praten. Hoe zou je dat vinden?

  Hoop dat je zo een beetje beter idee hebt gekregen van wat je wil!
  Onthoud dat je hier altijd terug kan komen voor vragen of advies.

  Veel liefs en alvast een hele fijne verjaardag,
  Lisa

 3. Sanne op 3 februari 2019 om 20:44

  Ik zal bij beide je verjaardag vieren, dat is fijn voor iedereen, maar als dat niet uitkomt denk ik dat je zelf moet kiezen

Laat een reactie achter