Anne (10 jaar) in

Verdrietig

Help
gister weer bij mijn vader geweest. wij vinden het nog steets niet fijn daar. maar hij mag ons soms op dinsdag ophalen van school. ik wilde graag een vriendinetje mee maar dat vond hij niet goed. en me zusje wilde ook een vriebdinetje maar dat ging ook niet. hij deed heel super boos. jullie zeggen dat de grote mensen ons misgien kunnen helpen of de rechter maar daar is mama al een paar keer geweest en dat helpt niks. wel veel afspraken zegt mama maar papa wil die niet. en papa praat nog steets niet tegen mama en mijn oma. papa ging weer hele lange verhalen houden tegen ons. dat wij hem wel moeten knufelen als hij ons komt ophalen. want dat wil hij en dat hoort ook zo zegt hij. dat moeten we doen. maar dat willen we niet. maar dat moet en dat wij dan niet zo suf moeten doen tegen hem. we willen niet naar hem toe hij doet maar moe en boos en met anderen erbij doet hij wel leuk. maar op school leren we dat we nee moeten zeggen als we niet aangeraakt willen worden, maar dat zeggen ze niet over je vader. maar wij zijn gewoon niet blij als hij komt. en hij doet ook niet blij als wij er zijn. het voelt ook niet fijn. hij had weer hele verhalen omdat me zusje pas ziek was en toen hoefden we niet naar hem toe. en hij zegt maar dat het niet waar is dat zij ziek is. maar als we zeggen dat hij dan maar langs moet komen dan kan hij zien hoe het is. en mama vraagt dat ook aan papa maar hij wil dat niet. hij zegt tegen ons dat hij geen toneel wil spelen.
en nu wil hij een telefoon kopen voor ons. en dan moeten we zelf naar hem bellen als we ziek zijn of als we weer beter zijn. maar we mogen gewoon dus niet ziek zijn als we naar hem toe moeten. en bdan zegt hij dat het leuk is een telefoon want dan kan ik ook naar mama een sms sturen. maar dat geloof ik niet dat dat mag want hij zegt ook dat hij het zegt als de telefoon aan mag. wij moeten van mama papa al bellen op zondag en dat vinden we ook niet leuk. want als we iets leuks vertellen praat hij zo raar het dat hij het niet leuk voor ons vint.en dan gaat hij verhalen vertellen die hij leuk vint. ik ben bang als ik een telefoon heb dat hij dan elke dag als ik bij mama ben nu een sms gaat sturen en dat hij dan boos is als ik niets wil trug sturen.
ik ben bang voor mijn vader en voel me heel erg verdrietig.
ik wou dat ik zelf kon kiezen als ik naar hem toe wil en me zusje wil dan maar een keer per jaar. maar niemand snapt het want bij andere doet hij aardig.

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

3 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Iris
Iris
7 jaren geleden

Je hebt er veel moeite ik begrijp het heel goed. Maar je moet nog even geduld hebben want de rechter bepaald uiteindelijk. Praat er met iemand over en wie weet helpt hij/zij je verder

Gr iris

anne
anne
7 jaren geleden

hallo Jonathan mijn zusje is bijna 9 en heel fijn dat jij mij wel snapt. mama heeft jouw reactie ook gelezen. zij zegt ook dat we samen sterk moeten worden want papa zal niet anders gaan doen en ze hoopt dat ik niet meer bang ben als ik 12 jaar ben. want ik weet zeker dat papa heel erg boos zal worden als hij weer hoort dat we niet zo vaak en niet zo lang naar hem toe willen. dat hebben we eerst ook al tegen een meneer gezegt die met ons ging praten op school. maar zo als het… Lees verder »

jonathan
jonathan
7 jaren geleden

lieve Anne, Tijdens het lezen van jouw verhaal voelde ik de angst die je ervaart. Maar er zijn mogelijke oplossingen dat zeker. Jij en je zus kunnen zich samen sterk maken, jullie hebben elkaar en maken het allebei. Is jouw zus toevallig 12 jaar of ouder dan ga ik je nu iets uitleggen waar je eventueel gebruik van kunt maken. Omgangsregeling: Als een kind 12 jaar of ouder is en niet tevreden met de omgangsregeling (dus wanneer je naar je papa en wanneer je naar je mama gaat) dan kan een kind van 12 jaar of ouder hier tegen ingaan.… Lees verder »