Swier (16 jaar) in

Veel discussies

Hoi allemaal,

Mijn ouders zijn nu ongeveer 9 jaar uit elkaar. In de eerste jaren na de scheiding ging het eigenlijk nog wel redelijk goed. Mijn moeder kreeg een nieuwe vriend en daar ben ik bij in komen wonen. 1x in de 2 weken ging ik dan een weekend naar mijn vader, dit veranderde toen mijn stiefmoeder kwam. Zei begon steeds meer te bepalen. Het contact tussen mijn moeder en vader verdween, en ik kwam er tussen te zitten terwijl allebei de kanten ruzie hadden. Toen mijn vader trouwde met mijn stiefmoeder, veranderde nog meer. Mijn vader begon steeds meer interrese te tonen en we deden steeds minder leuke dingen samen zoals naar een voetbalwedstrijd of een middag vissen. Nu zijn er de afgelopen weken/maanden heel veel discussie over vanalles. Alles wat ik voorstel is verkeerd. Mijn stiefmoeder regelt dit allemaal, terwijl ik overleg met mijn vader. Als ik hier dan wat over zeg dan is hij het altijd met haar eens…. Heeft iemand een paar tips hoe ik hier mee moet omgaan?

Groeten

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Myrthe
Myrthe
8 jaren geleden

Probeer miss 1x met je pa te praten als zij weg is ik heb ongeveer t zelfde met mn pa ens echt kut wat bij heeft geholpen os gezegd ;pap als dit niet gaat veranderen als wij niks leuks bijv gaan doen dan ga ik naar mama toe en dan hoe ik jullie verlopig niet te zien( hoe moeilijk t ook is want ja je wilt je pa wel zien natuurlijk)

Elle
Elle
8 jaren geleden

Beste Swier, Wat een vervelende situatie! Is het misschien een mogelijkheid om een keer apart met je vader te praten en proberen je gevoelens onder woorden te brengen naar hem? Bijvoorbeeld een keertje met hem iets gaan drinken of afspreken waar jij je prettig voelt. Je kunt ook aangeven dat het belangrijk voor je is met hem af te spreken. Je kunt in dit gesprek misschien vertellen wat je precies dwars zit, dit betekent dat je ook zelf goed moet kunnen beschrijven wat je dwars zit. Van wat ik lees, begrijp ik, dat je erg veel van je vader houdt… Lees verder »