Maaike (19) in

Vechtscheiding, burn-out

2 jaar geleden moest ik van mijn zusje horen dat papa en mama gingen scheiden . Ik had het echt helemaal niet zien aankomen . Mijn vader wou het helemaal niet en daarom hebben we een jaar een vechtscheiding gehad. We zijn nu dus ongeveer 2,5 jaar verder en mijn ouders scheiding is nog steeds niet rond . Wel zijn ze nu aan het afwisselen . Mijn zusje en ik wonen thuis en mama is er de ene helft van de week en papa de andere . Dit is nu ongeveer een jaar . Maar er lopen nu nog steeds rechtszaken . Papa en mama kwamen er niet uit met een mediator over het huis en nu heeft mijn vader een rechtszaak aangespannen tegen mijn moeder . Papa is werkloos al 10 jaar . Heb ook heel veel loyaliteit naar papa en mama dus vind dat heel lastig . Dit heeft er bij mij voor gezorgd dat ik zoveel stress had en een burn-out heb gekregen . De psycholoog vindt het belangrijk dat ik met papa en mama makkelijker moet gaan praten zonder constant alle ruzies thuis . Daarom heeft ze ons laten starten met gezinstherapie . Afgelopen dinsdag was het eerste gesprek en papa en mama waren er allebei . Toen werd gevraagd aan papa of hij mijn moeder kon omschrijven en hij zei letterlijk dat hij dat niet kon. Ik voelde zoveel haat van mijn vaders kant. Ik weet dat ze er allebei zijn voor mijn herstel van de burn-out ,Maat ik wer er heel verdrietig door thuis en vertelde het mama en die moest er ook om huilen. Ik vind het heel erg voor mama, ookal vind ik het zelf echt super verdrietig . Hoe kan ik hiermee omgaan?

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest
3 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Femke
12 dagen geleden

Hoi Maaike, jeetje dit klinkt als een heftige periode voor jullie allemaal! Delen uit jouw verhaal herken ik zelf. Mijn vader wilde niet scheiden, maar mijn moeder wel. Dit zorgde voor veel vertraging, heftige emoties en vooral heel veel onbegrip. Wat mij enorm heeft geholpen is praten met lieve mensen om mij heen. Mensen die neutraal waren in de situatie, maar er dichtbij genoeg stonden om mij te begrijpen. Ook had ik een plek bij mijn tante waar ik naar toe kon als het me te veel werd. Ik mocht hier elk moment aankloppen en kon er ook blijven slapen.… Lees verder »

Chenna
12 dagen geleden

Hey Maaike, Jeetje wat een verhaal… wat krachtig dat je het wil en durft te delen! Ik lees dat je een zusje hebt, kan je het hier toevallig ook met haar over hebben?? Ik herken het wel dat je emoties van je ouders overneemt. Zelf nam ik de boosheid van mijn moeder tegen mijn vader voor lange tijd over, tot ik besefte dat het helemaal niet mijn boosheid is. Hoe kan je boos zijn als er er eigenlijk geen reden is om boos te zijn?? Je geeft aan dat je een burn out hebt, wat pittig zeg. Ik heb het… Lees verder »

Rebecca
17 dagen geleden

Hoi Maaike, wat vervelend dat je een burn-out hebt gekregen door stress om de scheiding van je ouders! Fijn dat je daarvoor nu hulp krijgt van een psycholoog. Ik lees dat er momenteel veel emoties een rol spelen tijdens het contact tussen je ouders. Bij de scheiding van mijn ouders was dat op een gegeven moment ook zo. Dit trok ik mij ook aan en vond ik lastig om te zien bij mijn ouders. Ik wilde ervoor zorgen dat ze zich beter voelden, maar dit kostte mij heel veel energie. Hoe lastig het ook is, weet dat je niet verantwoordelijk… Lees verder »