anoniem (15) in

Vader wil geen weekend ruilen

Hallo,
mijn ouders zijn al heel mijn leven uit elkaar. Ik woon bij mijn moeder en ga om het weekend naar mijn vader. Mijn vader is een (geen officiële diagnose) verborgen narcist, wat het soms moeilijk maakt om met hem om te gaan. Ik heb steeds vaker afspraken in het weekend dat ik bij mijn vader ben, waardoor ik soms niet kan komen. Dat betekend dat ik hem dan soms meer dan een maand niet zie. Ik vroeg daarom of hij soms weekend wilde ruilen, waarop hij stug nee beantwoordden, omdat zijn vriendin dan zonder haar kinderen langskomt. Nu voel ik me daarom best wel vervelend over, want nu lijkt het net alsof hij zijn vriendin over mij kiest. Ik heb dit ook tegen hem gezegd, maar hij deed net alsof ik alles verzon en verkeerd had begrepen. Na dit hele gedoe voelt het ongemakkelijk als ik bij hem ben en is het niet meer zo gezellig als hiervoor, wat moet ik doen???

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Robin
1 jaar geleden

Hee anoniem, wat vervelend dat je hier niet over kan praten met je vader! Want dat is wat ik kan opmaken uit je vraag? Dat lijkt me lastig, want het bespreekbaar maken zelf kan al spannend en een grote stap zijn. Dan hoop je daar natuurlijk begrip voor te krijgen, vooral als je ook meedenkt over een oplossing. Ik herken me wel in jouw vraag. Toen mijn vader een nieuw gezin stichtte kon ik niet altijd spontaan langskomen omdat ze dan al plannen hadden ‘met het gezin’. Auw. Dat deed soms best pijn. Als kind uit het eerdere gezin voel… Lees verder »

Didi
1 jaar geleden

Hoi Anoniem,  Super goed van je dat je je vraag hier op het forum van Villa Pinedo hebt gesteld en je verhaal daarbij deelt.  Ik kan me voorstellen dat de situatie waarin jij nu zit erg vervelend kan zijn. Ik begrijp heel goed dat je het niet leuk vindt om je vader soms wel een maand niet te zien. Goed dat je een mogelijke oplossing hiervoor hebt bedacht, maar jammer dat je vader hier niet in mee wil gaan. Twee dingen komen in mij op, een daarvan is mijn vraag hoe goed je hebt uitgelegd aan je vader waarom jij… Lees verder »