Anoniem (13 jaar) in

Vader luistert niet

Hoi,
mijn vader en moeder zijn gescheiden toen ik in eind groep 8 zat (ik zit nu in klas 2)
ik ben erachter gekomen dat mijn vader dus vreemd is gegaan..
En die vrouw waar hij nu mee heeft kenden we al want het was zijn collega.
Maar nu doet ze altijd heel bot tegen mij en elke keer dat we daar komen krijg ik weer ruzie met haar om helemaal niks, m’n vader is net haar hondje en doet ALLES wat ze zegt dus luistert niet naar mij ik ben er achter gekomen dat haar vorige vriend het ook uit heeft gemaakt met haar omdat ze deed als of hij haar hondje was en alles wat die vriend zei doet ze ook bij mijn vader.
Ik haat haar en heb altijd ruzie, ik heb ook al meerdere keren een brief geschreven aan mijn vader waar alles in staat wat ik vind maar er verandert niets.
Ik wil nu graag eens weglopen als er weer eens ruzie is gewoon naar mijn oma die in hetzelfde dorp woont en daar gewoon zijn en even tot rust komen en dan weer terug gaan of mijn moeder bellen, een vriendin van mijn moeder is ook iets met scheidingen en die heeft gezegd dat dat misschien wel een keer goed is zodat hij eens een keer schrikt en ziet wat er aan de hand is, ik wil dan wel een briefje achterlaten van dat ik gewoon weg ben en dat ik niet langer dan 24 uur weg blijf en gewoon even weg wil en ze hun geen zorgen hoeven te maken en als er wat is dat ik bel.. Maar als het er op aankomt durf ik het niet omdat mijn broertje dan alleen met haar is en dat vind ik sneu. (zij heeft ook psychische ziektes in haar hoofd maar slikt pillen en ze is ook nog pedagoog)
Wat moet ik doen

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Femke
Femke
9 jaren geleden

Hoi anoniem, Wat dapper dat je dit verhaal deelt! Zoals Dara zegt: er zijn vast heel veel mensen die zouden zeggen dat je niet moet weglopen. Eerlijk gezegd was dat ook mijn eerste reactie. Toch kan ik me voorstellen hoe wanhopig je in zo’n situatie moet zijn. Het is alsof je tegen een muur aan staat te boksen en die muur die reageert niet, jij hebt alleen veel pijn en frustratie. Jouw vader is zo’n muur. Jij bokst maar tegen hem aan, maar je krijgt geen reactie. Hij neemt je blijkbaar niet serieus en dat is ontzettend rot. Ik zou… Lees verder »

Dara
Dara
9 jaren geleden

Dat is inderdaad een lastige situatie. Vervelend dat je vader niet openstaat bij communicatie, maar jammer genoeg kan alleen hij deze dynamiek echt veranderen. Er zijn natuurlijk ook dingen die jij kan doen, maar het is duidelijk dat je daar al goed over hebt nagedacht. Jouw plan klinkt zeker heel redelijk en slim. Inderdaad is er misschien de kans dat je vader je dan serieus neemt. Hoewel er ook een kans is dat hij dit ook negeert of niet begrijpt. Maar in dit alles is het volgens mij het belangrijkst dat jij rust krijgt. Ik zou wel adviseren in dit… Lees verder »