Mike (22) in

Vader loog en blijkt homoseksueel

Hoi,

Ondanks mijn leeftijd woon ik nog steeds gelukkig thuis. Ik refereer naar mezelf dan ook als thuiswonend kind én ik ben van plan om thuis te blijven wonen totdat ik zelf een huis kan kopen.

In augustus 2021 (toen ik 21 was) heeft mijn vader bekend gemaakt dat ie weg wilde. Nou prima, dat zag ik al jaren aankomen. Mijn vader bleef alleen tot m’n zusje 18 was, zodat hij geen alimentatie hoefde te betalen.

Ook hoeft hij geen partneralimentatie aan mijn moeder te betalen, want mijn ouders waren slechts samenwoners, nooit getrouwd of geregistreerd partner geweest.

Mijn moeder kon het niet veroorloven om te blijven wonen zonder baan en ik weigerde m’n ouderlijk huis te verlaten. Mijn oma heeft haar huis verkocht en het onze gekocht, zodat wij in ons huis konden blijven wonen. Oma woont nu bij ons in en het is een fijne (nieuwe) gezinssituatie.

Helaas zijn we erachter gekomen dat hij homo is. Hij heeft nu zelfs een vriend en draagt daarvan sinds kort een ring. Wij weten dus al waar het naartoe gaat, maar onze vader zegt nog niks.

Ik ben verschrikkelijk boos op het feit dat hij ons al die jaren heeft voorgelogen en onze moeder zo slecht heeft behandeld. Zelfs toen bekend was dat hij weg wilde gaan vorig jaar, schreeuwde hij meerdere malen door het huis dat alles de schuld was van onze moeder en dat hij geen leven had gehad door haar. Achteraf klopt dit dus van geen kant.

Heeft een van jullie hier ooit mee te maken gehad? Hoe kan ik hem het beste confronteren

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

4 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Romy
1 jaar geleden

Hey Mike, Wat goed dat je deze vraag hier stelt. Ik kan een lang verhaal typen, maar kortgezegd: jeetje, ik begrijp je boosheid heel goed… Het kan enorm pijnlijk zijn om te zien wat je ene ouder de andere ouder aandoet. Verdrietig dat het helaas ook nog niet verbeterd, lijkt te zijn. Mijn vader is vreemdgegaan met mijn moeders beste vriendin en dat maakte mij super boos. Soms wist ik echt niet waar ik met de boosheid naar toe moest. Vooral de gedachte dat het een volwassen persoon is die dit doet.. Als kind heb ik die boosheid eigenlijk weggestopt,… Lees verder »

Noëlle
1 jaar geleden

Hi Mike, Allereerst ben ik blij om te lezen dat je nu in een fijne en nieuwe gezinssituatie terecht bent gekomen ondanks alle lastigheden. Ik ben 20 en ik woon ook nog steeds thuis, net zoals jij totdat ik zelf een huis kan betalen. Wat vervelend dat je vader er op zo’n manier mee omgaat zeg. Je wil natuurlijk dat hij eerlijk is en openhartig blijft. Mijn moeder wilde ook scheiden van mijn vader omdat ze hem ook de schuld van alles gaf. Ze heeft geen leven gehad door hem, alles alleen moeten doen, bla bla bla… Toen mijn ouders… Lees verder »

Mike
1 jaar geleden
Reply to  Noëlle

Hoi Noëlle, Dankjewel voor je snelle respons! In feite is het al bekend dat hij zo is. Wij hebben al een paar keer afgesproken, waarin hij toegaf dat hij “een vriend” had waarmee hij t goed kon vinden én dat hij die zal introduceren bij de familie op 1e Kerstdag. Hij weigert alleen tot op heden om letterlijk te zeggen: “ik ben homo” of “ik heb een relatie”. En dat wil ik eruit krijgen, zonder dat ik t direct zo vraag. Op dit moment maakt hij zich er enorm gemakkelijk vanaf, en dat kan ik niet uitstaan. Ook heb ik… Lees verder »

Noëlle
1 jaar geleden
Reply to  Mike

Hi Mike, Ik snap helemaal waar je boosheid en vooral frustratie vandaan komt. Mijn moeder komt ook overal heel makkelijk mee weg en heeft mijn vader compleet in de steek gelaten. Zoals ik begrijp voel je je voorgelogen en in de steek gelaten. Je vader heeft al verteld dat hij een vriend heeft, maar nog niet expliciet benoemt dat hij homo is. Ik snap echt dat je dit juist in de woorden van hem wil horen, want dat geeft eigenlijk pas echte duidelijk en misschien voor jou ook een stukje afsluiting. Maar, als ik zo lees dat je al enkele… Lees verder »