Larissa (14 jaar) in

Tranen in mijn keel

Mijn ouders zijn gescheiden in 2012. Maar nu kan ik er niet meer tegen. Mijn moeder is depressief en heeft nu een vriend die ik niet mag. Mijn zus heeft een eetstoornis en mijn andere zus drinkt, rookt en gebruikt drugs terwijl te 15 is. Mijn broertje heeft ADHD en dat is ook heel vervelend. Ik heb geen contact meer met mijn vader omdat ik geen band meer met hem heb. Mijn verleden is ook best zwaar. Ik ben 8 jaar lang gepest op de basisschool. In 2010 overleed mijn opa aan longkanker en 2 jaar later scheidden mijn ouders. Ik kan er met niemand over praten en alle emoties zitten opgekropt. Ik probeer mijn emoties kwijt te raken door piano te spelen en dat helpt een beetje. Ik durf er niet met mijn docenten of mentor over te praten omdat ik bang ben dat de jeugdzorg erbij betrokken wordt. Iemand had 2 jaar terug mijn moeder aangeklaagd omdat ze mij, mijn zussen en mijn broertje zou verwaarlozen. De jeugdzorg is er toen bijgehaald en die is bij me op school gekomen om er over te praten.
Het liefste ben ik de hele dag alleen en wil ik huilen. Maar als ik wil huilen komen er geen tranen maar die blijven in mijn keel hangen. Ik ben bang voor de toekomst. Hoe het verder gaat. Wat moet ik doen?!

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

4 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
loiza
loiza
8 jaren geleden

kan je niet praten met een goede vriendin je oma tante oom nicht neef als je met ze een goede band hebt

Larissa
Larissa
8 jaren geleden

Bedankt voor jullie tips!

Anouk
Anouk
8 jaren geleden

Hallo Larissa, Wat een mega heftig verhaal! daarom ook super dapper van je dat je hier op durft te reageren. Je maakt nogal veel mee, het dus echt niet gek dat het je allemaal te veel is geworden! Ik snap ook wel dat je niet wilt dat jeugdzorg zich ermee gaat bemoeien. Maar zou dat niet stukken beter zijn voor je zussen als ik dat zo lees? Dat iemand zich van buiten af ook om hun bekommert. Voor jezelf, zo het helpen met andere erover te praten denk je? of heb je een lichamelijke uitlaatklep nodig zo als een intensieve… Lees verder »

Isabel
Isabel
8 jaren geleden

Hoi Larissa! Allereerst, hartstikke bedankt voor je verhaal, dat je dat hier wilt delen. Het is niet niks wat jij allemaal hebt meegemaakt en wat er zich allemaal afspeelt binnen jullie gezin. Ik snap best dat jij er nu niet meer tegen kan. Iedereen is druk met zichzelf en met hun eigen problemen, dat er waarschijnlijk nauwelijks ruimte is voor jou en je gevoelens. Dat jij 8 jaar lang bent gepest op de basisschool is ook helemaal niet fijn en dat in de korte tijd je opa overlijdt en je ouders gaan scheiden is allemaal best wel veel. Daarom is… Lees verder »