Anoniempje (12) in

Te vaak ruzie

Hallo, mensen/kinderen wie er dit dan ook leest ik moet even iets kwijt, Mijn ouders zijn dus gescheiden, nog niet zo lang op nieuwjaarsdag werd dit aan ons vertelt. Toen mijn ouders ook werkelijk uit elkaar gingen en ik voor het eerst echt ging verhuizen was ik best wel verdrietig. Maar daarna viel het wel mee ik had nog wel wat struccels (idk hoe je dat schrijft 🙂 ) over dat ik natuurlijk in een ander huisje ging wonen en al bijna naar de middelbare school ging. Maar daar gaat het nu helemaal niet om mijn vraag aan jullie is of jullie tips hebben voor dit probleem:
Mijn vader en ik hebben niet zo’n goede band en we kunnen niet zo goed met elkaar opweg. We hebben super vaak ruzie, wat heel naar is. Maar en ruzie zal je wel denken ,,Dat is toch niet zo erg?” Nou nee normaal is het niet zo erg, alleen bij mij en mijn vader is het net even anders.Hij kan echt super lief zijn maar als ik toch even iets fout doe (volgens hem) dan is het gelijk mis. Bijvoorbeeld mijn vader:…………zet je tas op je kamer nu struikelt iedereen erover!! ik: Ja ik doe het zo! even later… doe ik het dus niet omdat ik het al vergeten ben doordat ik ja je ziet hem al aankomen ergens anders mee bezig ben. mijn vader weer: ……. je zet nu je tas op je kamer of anders……………….!!! ik: jaha ik doe het zooooo!! mijn vader: ……………hoevaak heb ik het nu gezegt je doet het nu meteeeenn!!! ik: jaha ik ben al bezig. Oke nu moet ik toegeven dat ik een beetje brutaal ben en dat dit niet de heftigste ruzie is maar nu komt het de ruzie van gister: Het was avond, ik was bezig met mijn huiswerk en we moesten bijna naar mijn moeder. Mijn vader wilde dat ik mijn tas in ging pakken, ik was al bezig met mijn tas in pakken en mijn vader bleef maar zeuren.Uiteindelijk kwam ik weer met mijn eigewijze snuit en bedacht ik met kaarsvet te gaan klooien natuurlijk zat de keuken weer onder en ik ging weer verder met inpakken van mijn tas omdat mijn vader weer bleef zeuren ik vergat het kaarsvet volkomen ik ging naar de badkamer en pakte mijn spullen verder in totdat mijn vader woedend,schreeuwend en bloedend de badkamer binnen kwam hij was ontzettend kwaad en bloedde de hele tijd ik zei sorry sorry wel duizend keer maar hij was nog steeds heel boos ik ging even weg naar mijn kleine zusje (van 10) en vroeg haar wat er was gebeurd. Dit was er gebeurd: Mijn vader was de keuken ingelopen zag mijn troep werd ontzettend kwaad pakte een mes en sloeg het op de keuken tafel , dat ging iets te ruw want het mes vloog zo langs zijn neus in zijn hand hij had een verschrikkelijke (heeft want dit gebeurde gisteren) wond uiteindelijk gingen we naar mijn moeder ik heb haar alles vertelt en uiteindelijk heb ik zelf besloten dit weekend en voorlopig even niet meer naar mijn vader te gaan we hebben te vaak ruzie ik kan niet aan. Hij kan ontzettend lief zijn maar ook ontzettend vaak ik ga er waarschijnlijk alleen heen voor mijn wiskunde af en toe want dat is erg slecht maar mijn vader is er erg goed in en kan me goed helpen mijn moeder niet. Hopelijk hebben jullie wat tips voor mij ik weet dat het ook aan mij ligt met mijn puberhoofd maar ik word er soms gewoon bang van hoe boos hij is. ps:………..=mijn naam die ik liever prive houd
Groetjes Anoniempje

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

3 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Anoniempje
Anoniempje
7 jaren geleden

Heel erg bedankt alle 2 ik heb er veel aan deze tips
groetjes anoniempje

Pascalle
Pascalle
7 jaren geleden

Beste Anoniempje, Allereerst wat goed dat je hier je vraag stelt. Als tweede is het natuurlijk een moeilijke tijd na de scheiding waar je moet wennen aan de nieuwe situatie. Het is ook moeilijk voor je vader. Misschien dat hij daarom ook wat sneller boos wordt en wat heftiger. Het lijkt uit je verhaal wel dat jullie nu even niet zo goed met elkaar om kunnen gaan en dat jullie op elkaars zenuwen werken. Ik vind dat je zelf al goed hebt bedacht om even vaker naar je moeder te gaan. Ik denk dat het nog belangrijker is dat je… Lees verder »

Daniek
Daniek
7 jaren geleden

Hallo anoniempje, Ten eerste wil ik even tegen je zeggen dat ik het onwijs knap van je vindt dat je dit verhaal met ons wilt delen. Wat vervelend dat de situatie zo erg uit de hand is gelopen en ik snap dat je er daardoor voor kiest om even niet meer naar je vader te gaan. Ik raad je echter wel aan, om met je vader te blijven praten en eerlijk tegen hem te zijn. Uit eigen ervaring weet ik dat als je helemaal niet meer praat of niet eerlijk bent, het steeds moeilijker wordt om elkaar te begrijpen en… Lees verder »