Mellody (12) in

Stomme dag

Hoi iedereen,
ik heb een stommen dag gehad in dezen week.
Het was met bezoek met mijn moeder.
Ik en mijn zus wachten tot mijn vader kwam.
Het duurden behoorlijk lang…
Maar toen werd er gezegd dat hij eerst met Tobias wou praten.
Dat was niet leuk.
Maar in principe was ik er een heel klein beetje verdrietig over.
Wat hij wou was over het vorige bezoek.
Je heb helemaal gelijk, ik ben wel verdrietig.
Het is dat ik gewoon het meestal niet wil vertellen,
maar toch doe ik het!!!
Ik vertrouw op jullie en ik weet dat jij ook diep in je hart iets heb gezegd wat je eerst verborgen hield!!!
Al weet ik het natuurlijk het niet zeker…
MAAR TOCH GOK IK HET!!!!!!!!
Liefs Mellody
Doei!!!

2 reacties

 1. Lotte op 11 februari 2019 om 09:37

  Hoi lieve Melody,

  Bedankt voor je berichtje, fijn om te lezen dat je ons vertrouwt. Wat vervelend dat je zo verdrietig bent! Super knap dat je dat hier met ons deelt, helemaal omdat je dat eigenlijk meestal niet wilt vertellen. Je schrijft dat je denkt dat ook ik (en alle anderen) wel eens iets heb gezegd wat ik eerst verborgen hield en dat klopt helemaal. Soms vind ik het super spannend om iets tegen iemand te vertellen, dat kan dan om verschillende redenen zijn. Als het gaat over verdrietig zijn, kon ik soms denken dat ik misschien wel nóg verdrietiger zou worden als ik het zou zeggen. Alsof ik minder verdrietig zou zijn wanneer ik deed alsof het niet zo was, begrijp je wat ik bedoel? Nu heb ik gemerkt dat dat eigenlijk niet klopt. Misschien moet ik wel even huilen als ik erover vertel, maar daarna lucht het wel heel erg op. Ik weet nu dat het voor mij eigenlijk juist heel fijn is om tegen iemand te vertellen hoe ik me voel.

  Luchtte het voor jou al een beetje op om over je gevoel te schrijven in dit bericht? Je mag hier natuurlijk altijd nog eens een berichtje plaatsen of een vraag stellen. Als het je fijn lijkt zou je ook voor een langere tijd met dezelfde persoon kunnen praten, namelijk met een Buddy. Een Buddy is een jongere die ook gescheiden ouders heeft, met wie je kunt chatten via een speciale app. Het fijne aan een Buddy is dat zij vergelijkbare dingen als jij heeft meegemaakt, waardoor ze zich goed in jou kan verplaatsen!

  Maar nou begon je je berichtje met dat je een stomme dag had gehad. Ik begrijp helaas nog niet helemaal wat er gebeurd is, maar ik zou je wel graag willen begrijpen. Zou je er misschien nog iets meer over willen vertellen? Dat kun je bijvoorbeeld doen in een reactie onder je eigen berichtje. Ik stuur je dan graag nog een berichtje terug!

  Ik hoop dat je hier iets aan hebt en wens je veel liefs.
  Lotte

 2. Yannick op 4 februari 2019 om 15:59

  Lieve Mellody,

  Wat knap dat je jouw verhaal doet op ons forum. Ik lees dat je ergens verdrietig om bent, maar ik begrijp niet helemaal waarom. Zou je nog eens willen proberen om het te vertellen? Dan kan ik je vast helpen met tips!

  Ik denk dat je het sowieso fijn vindt om onze open brief even te lezen. Hierin geven we handige tips en delen wij onze ervaringen. Dus ook dingen die wij niet zo leuk vinden of waar wij verdrietig door worden. De brief lees je hier: https://www.villapinedo.nl/open-brieven/

  Het kan ook zijn dat je met iemand wil praten die weet wat je voelt. Iemand die ook gescheiden ouders heeft: een buddy. Je kan met een buddy praten over de scheiding, maar ook over school, je ouders en andere dingen. Hier lees je daar meer over: https://www.villapinedo.nl/informatie-over-buddy/

  Ik wens je veel liefs! En je mag altijd weer een berichtje schrijven of een vraag stellen hier:-)

  Yannick

Laat een reactie achter