Anoniem (15 jaar) in

Stiefmoeder Stiefvader

Ik snap dit echt niet .. Waarom zegt iedereen altijd stiefmoeder of stiefvader als diegene nog gewoon een moeder of vader heeft?! Het is dan toch geen tweede moeder ofzo.. Je hebt maar 1 moeder en de vriendin van je vader is toch gewoon de vriendin van je vader en niet je stiefmoeder ..? Beetje een rare vraag maar in de meeste situaties snap ik dat echt niet, ik heb de vriendin van mijn vader nog nooit mijn stiefmoeder genoemd.

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

3 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Sieske
Sieske
9 jaren geleden

hallo,

ik zeg altijd tegen vrienden of vriendinnen wel dat het mijn stiefmoeder of stiefvader is, als ik iets zeg of vraag. Ik vergis me ook wel eens dan noem ik ze pap of mam, ik heb wel vaker dat ik mijn stiefvader pap noem omdat hij toch al 11 jaar mijn stiefvader is.

groetjes Sieske

Cheyenne
Cheyenne
9 jaren geleden

Ja dat vind ik ook ik zeg gewoon jantje of koos of miep ofzow maar geen pa of ma Gewoon als iemand het vraagt wie het is zeg ik Gewoon de vriendin of vriend van…
Groetjes,
Cheyenne

Femke
Femke
9 jaren geleden

Hoi anoniem,

Bedankt voor je bericht hier op het forum! Goed dat je het zegt, want ik heb precies hetzelfde gevoel. Ik noem ze ‘de vriend(in) van mijn moeder/vader’, maar nooit stiefmoeder of stiefvader.

Al gaat het volgens mij ook om het gevoel wat je bij die personen hebt. Soms voelt iemand als een ‘extra’ vader of moeder, dan noem je diegene ook makkelijker zo. Om aan te geven dat het niet je echte vader of moeder is, staat er dan het woordje ‘stief’ voor. Maar zoals ik al zei, ik doe dat ook niet zo :).

Groetjes,
Femke