Anoniem (12 jaar) in

Stiefmoeder

wat heeft een stiefmoeder eigenlijk over mij te zeggen

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

4 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Jonathan
Jonathan
7 jaren geleden

Beste Amber, Kort door de bocht: Stiefouders hebben geen gezag over hun stiefkinderen. punt uit….. Maar zodra een stiefouder jou erkent als kind van hen dan hebben ze wel gezag over je. Erkennen doet een stiefouder door aan te geven op het gemeentehuis dat jij haar kind bent. Gezag wil zeggen dat de personen die dus gezag over je hebben financieel jou moeten ondersteunen tot je 18e, en dat zij optreden in het rechtssysteem voor jou (dus de rechtbank), en dat zij jouw eigendommen in een zekere zin bezitten (kleding, speelgoed, bed). Maar uiteraard is het wel verstandig om naar… Lees verder »

Amber
Amber
7 jaren geleden

Eigenlijk is je stiefmoeder of vader een soort hulp moeder of vader dus ze helpen je maar ze hebben niks over je te zeggen

Anne
Anne
7 jaren geleden

Hallo,

Je eigen ouders hebben meer over je te zeggen dan een stiefmoeder /stiefvader. Over dit feit hoef je dus niet ongerust te zijn.

Natuurlijk kan je stiefmoeder bijvoorbeeld wel tips of dergelijke geven. Maar of je hiermee iets doet of juist niet is je eigen keus.

Ik wens je veel liefs,

Anne

pim
pim
7 jaren geleden

Beste, Ik snap je wel dat je dit kan vragen. Vaak bemoeien mensen zich met anderen te veel. Dit doen ze soms niet expres, maar omdat ze graag iemand willen helpen. Soms doen ze het ook uit irritatie, dit kan terecht zijn maar niet altijd natuurlijk. Als het goed is zal een stiefmoeder alles samen moeten overleggen , (vooral in het begin) met de vader als ze samen zijn. Als je stiefmoeder je dan bijvoorbeeld corrigeert moet iets kan het lastig zijn om dat te accepteren, maar als het terecht is dan zou je dat wel moeten proberen. Het is… Lees verder »