Jamie (13 jaar) in

steeds meer spanning

Hallo ik heb wat problemen met mijn vader want ik durf zelf niet zo goed met hem te praten en het wordt heel vervelend want ik durf ook geen diepgaande gesprekken aan te gaan en er is steeds meer spanning wa moet ik doen?

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Ruben
Ruben
7 jaren geleden

Beste Jamie, Wat een vervelende situatie, zeg. Ik heb het vroeger vaak ook erg moeilijk gevonden om met anderen, familie of vrienden, te praten over diepgaande onderwerpen en één regel waar ik me altijd aan gehouden heb is om te gaan praten met iemand als de omstandigheden goed zijn. Met omstandigheden bedoel ik de stemming van mijn gesprekspartner, de stemming van mijzelf en vooral de sfeer die op dat moment aanwezig is. Ik vind het makkelijker om met iemand over diepgaande onderwerpen te praten als hij of zij in een goede bui is en als ik dat zelf ook ben.… Lees verder »

Pim
Pim
7 jaren geleden

Beste Jamie, Ik kan goed begrijpen dat het soms niet lekker kan zijn om met iemand te praten waarbij je je niet lekker bij voelt. Misschien kan je je vrienden of je moeder vragen hoe je je vader het beste kan benaderen om te praten. Het is altijd goed om een gesprek te beginnen als beide personen niet geïrriteerd of vermoeid zijn. Vraag daarom ook of hij even de tijd heb en dan kan je rustig praten over wat je wil. Wees bewust in wat voor stemming jij en hij zit. Als je een diepgaand gesprek wil geef dit dan… Lees verder »