Lizzy (18) in

Spanning laten zakken

Hallo ouders/kinderen,

Mijn woonsituatie is niet een situatie die je zou wensen, ook mijn ouders zijn helaas gescheiden en dit maakt het vaak erg moeilijk.
Ouders die dingen via mijn zusje of vaak via mij doorbrieven aan elkaar. En vervolgens ben ik daar de dupe van..
Een vader die een nieuwe vriendin heeft waar hij heel zijn leven voor geeft, maar ons af en toe vergeet.
Een moeder, die zich in het zweet werkt om ons en het dagelijks leven te kunnen behouden zoals het altijd was.
Mijn zusje, die vaak verdrietig is en zich af vraagt….”hou zou het zijn geweest als papa en mama nog bij elkaar waren?”.
En dan heb je mij, degene die alles probeert te regelen, planning van wanneer bij welke ouder, een steun punt voor mijn zusje, maar ook probeert alles voor iedereen goed te willen doen. (Wat niet altijd lukt).
Bij mijn vader is er vaak spanning… dit komt niet ten goede op bij GST (Gilles de la Tourette) de “tics” worden alleen maar erger daardoor.
Maar wat doe je er aan ? Geen idee?.
Mijn vader is het grootste spanning punt. Telkens als ik bij hem loop ik op mijn tenen want ben bang dat als ik een woord verkeerd zegt hij uit zijn voegen schiet.
Ik probeer het gelukkig allemaal te laten zakken tijdens het paardrijden. Ik doe een opleiding met paarden en als ik aan het paardrijden ben dan vergeet ik alles eventjes op dat moment, maar ook als ik piano speel.

Wat doen jullie om alle spanningen en vervelende momenten te laten zakken?

Groetjes

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

3 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Amélie
Amélie
7 jaren geleden

Beste Lizzy, Ik lees dat je last heb van spanningen door de scheiding. Ik begrijp je heel goed. Ik ben zelf ook een hele tijd de boodschapper geweest en het steunpunt van mijn broertje en zelfs van mijn moeder. Ik probeer ook altijd alles goed te doen, niemand te kwetsen en er te zijn voor iedereen. Daarbij vergat ik vaak mezelf en ik werd steeds vermoeider, dit herken ik in jouw verhaal. Ik heb toen mijn ouders, ook al vond ik dat heel moeilijk, daarop aangesproken. Dit heeft geholpen, voortaan regelen ze alles via de mail en hoef ik (bijna)… Lees verder »

Mehtab
Mehtab
7 jaren geleden

Lieve Lizzy,

Bedankt voor je bericht en wat heb je het zwaar als oudere zus!
Probeer goed voor jezelf te zorgen met al die taken. Ik probeer altijd te schrijven als ik merk dat ik niet lekker in mijn vel zit. Dit doe ik vaak en daarnaast helpt mijn geloof mij ook heel erg bij de lastige situaties.
Bedankt voor je berichtje nogmaals en je bent bijzonder sterk.

Liefs en succes,
Mehtab

Johanna
Johanna
7 jaren geleden

Dag lieve Lizzy, Goed dat je naar het forum komt om jouw gevoel te delen en tips te vragen. Je schrijft dat je merkt dat je veel spanningen hebt en dat het spanningspunt vooral jouw vader is. Vervelend dat die spanning je tics versterken. Wat doe je er aan, vraag jij je af. Allereerst begrijp ik de rol die jij momenteel vervult helemaal, die herken ik ook. Maar het regelen van alles, alle touwen strak houden en iedereen tegemoet komen kost zoveel energie en spanning. Toen ik dat in jouw berichtje las, dacht ik: wie is er eigenlijk voor jou?… Lees verder »