Bente (14 jaar) in

Beter

Hallo allemaal,
Mijn ouders zaten vroeger veel ruzie te maken met elkaar, als wij in bed lagen, maar ook als wij beneden zaten begonnen ze soms tegen elkaar te schreeuwen. Ik zag het dus al aankomen dat ze zouden gaan scheiden… Eerst dacht ik dat ik er veel moeite mee zou krijgen, maar dat was helemaal niet zo. Ik ben nu 14, ongeveer 4 jaar geleden zijn ze gescheiden. Voor sommige ouders (maar ook voor kinderen) is het beter dat ze gaan scheiden. Anders loop je de hele tijd rond met het geschreeuw van je ouders in je hoofd en daardoor kan je je misschien minder goed concentreren. Wat ik nog wol zeggen is dat je niet in een hoekje moet gaan zitten om te huilen, maar ga gewoon door met het leven, want dat is ook belangrijk! Blijf contact houden met beide ouders en zorg dat je ze allebei ongeveer evenveel ziet!
Ik hoop dat dit nuttig was!

Groetjes Bente

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Lynn
Lynn
7 jaren geleden

Hoi Bente, Bedankt voor je berichtje op ons forum. Wat ontzettend rot dat je ouders vaak ruzie maakten en dat jij daar last van had. Ik kan me voorstellen dat je de scheiding zag aankomen. Ik ben het helemaal eens met wat je zegt! Soms kan het voor ouders en kinderen beter zijn als de ouders gaan scheiden. Kinderen hebben namelijk graag dat hun ouders gelukkig zijn. Als dat samen niet meer gaat, dan is het beter dat ze apart gaan wonen. Ook is het inderdaad belangrijk om niet te lang verdrietig te blijven, maar ook te kijken naar de… Lees verder »

Ruben
Ruben
7 jaren geleden

Hi Bente,

Wat goed dat je je verhaal vertelt en andere mensen advies geeft over het onderwerp scheiden! Ik weet zeker dat mensen jouw verhaal nuttig zullen vinden. Ik ben het helemaal eens met dat je contact moet blijven houden met beide ouders, ook al zien mensen het op dat moment niet in, later kun je er heel veel aan hebben dat je nog contact hebt met beide ouders.

Liefs,

Ruben.