Bertine (17 jaar) in

Snel weer down

Hoi allemaal!

Ik heb een vraag, please help mij! In de zomer van 2015 hebben mijn ouders besloten om te gaan scheiden, nog niet zo lang dus.

De laatste tijd heb ik na mijn idee nogal last van depressieve gedachten. Het voelt ontzettend naar!

Net op het moment dat ik denk dat het goed met mij gaat, het draad weer een beetje heb proberen op te pakken en dan pats poef! Daar ben ik weer de depressieve ik… Stiekem hoopte ik gewoon dat praten zou helpen, doet het ook wel maar dat geeft na mijn idee op de dag zelf even het effect van: he, dat is er uit en dan voelt het als een opluchting. Maar dat gevoel is al snel weg, want ik praat op school met een orthopedagoog(daar kom ik al om de 2 weken) en in die tussentijd blijft het gevoel nog steeds sterk om te willen praten omdat ik voor mij gevoel er al weer doorheen zit en moet praten.

Ik weet niet zo goed hiermee te kunnen omgaan… dat vind ik echt moeilijk. Ik kan dan mijzelf makkelijk overal de schuld van geven wat schuldigheid tot gevolg heeft.

Er hoeft maar iets kleins te gebeuren en ik ben al snel weer down.

Ik probeer ook al ontspanning te zoeken door bijvoorbeeld tv te kijken, muziek te luisteren, spelletjes op de telefoon spelen, wandelen met de hond en paardrijden.

Hoe kan ik voor mijzelf zorgen als dit gevoel zo sterk is? En wat kan ik er verder aan doen?

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
corne
corne
8 jaren geleden

ik snap ge gevoelens.. ik heb ook deprisieve gedachtes en ik vertel hierover op school… das niet altijd even gemakkelijk maar t werkt wel. Misschien een tip voor jou

priberen kan geen kwaad
groetjes Corné

Anne
Anne
8 jaren geleden

Hallo Bertine,

Erg vervelend voor je. Misschien moet je je gevoelens kwijt in een dagboek en daarin probeer je alle negatieve gevoelens om te zetten in positieve. Misschien werkt het.

Verder zou je ook eens naar de huisarts kunnen. Deze kan ook goede tips geven en je eventueel nssr professionals doorsturen.

Ik wens je veel liefs,

Anne