Floor (10) in ,

Slecht slapen

Hoi ik heb problemen met slapen.Ik slaap altijd heel slecht in de nacht en dan heb ik steeds stomme gedachtes in mijn hoofd maar ik weet niet wat die gedachtes zijn.Het maakt me wel echt verdrietig. Herkent iemand dit en wie wil dan tips geven als ze het herkennen.

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

6 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Carlijn
2 jaren geleden

Het is heel normaal dat je dit hebt. Wat mij altijd helpt is mindfulness luisteren. Eerst vond ik het zweverig maar als je je daarover heen zet kan het erg helpen om je gedachten even op wat anders te dichten. De app die ik altijd gebruik is Insight timer. Staan gewoon veel nederlandse sessies op. Wat ook kan helpen is een boek lezen zodat je daarover nadenkt. Daarnaast mijn belangrijkste tip: praat er met mensen over! dat kan opluchten.
Hopelijk gaat het snel beter.
Dikke knuffel Carlijn

Floor
2 jaren geleden
Reply to  Carlijn

Heel erg bedankt

Romy
2 jaren geleden

Hoi lieve Floor, wat vervelend dat je last hebt van stomme gedachtes en daardoor niet goed kan slapen. Ik kan me voorstellen dat je dat verdrietig maakt, want ik herken het wel. Toevallig heb ik de laatste tijd wat meer stress en veel gedachtes, waardoor ik niet zo goed slaap als normaal. Het vervelende aan slecht slapen, vind ik, is dat je uiteindelijk steeds vermoeider kan worden en je gedachtes daardoor misschien sterker kunnen worden. Wanneer ik dan weer lekkerder geslapen heb, voelt alles een stuk fijner. 🙂 Bij mij is het vaak wel zo dat het niet goed kunnen… Lees verder »

Floor
2 jaren geleden
Reply to  Romy

Heel erg bedankt

Karlijn
2 jaren geleden

Hoi Floor,

Helaas vaak genoeg!! Geen idee welke gedachtens dat zijn je het vervelends. Wat je misschien zou kunnen doen is dingen opschrijven die je dwars zitten of verdriet of je gedachtes. Mij helpt dit de laatste tijd ik hoop jou ook

Heel veel succes!!

Floor
2 jaren geleden
Reply to  Karlijn

Heel erg bedankt