Jet (21) in

Schuldig

Mijn ouders wonen nog geen kilometer van elkaar af, maar toch vind ik het prettiger om bij mijn moeder te zijn. Ik heb vaste dagen dat ik bij mijn moeder ben of bij mijn vader. Dit is sinds ze gescheiden zijn, zo afgesproken. Hier heb ik me altijd aan gehouden en nooit echt problemen mee gehad.
Ik vind het op het moment nou eenmaal prettiger om bij mijn moeder te zijn. Dit heeft niets met mijn vader te maken, maar met de rust die ik wel bij m’n moeder kan vinden.
Ik vind het zo naar om mijn vader telkens te moeten laten weten dat ik vanavond weer bij m’n moeder blijf. Ik ben bang dat hij zich afgewezen voelt en denkt dat ik meer van mijn moeder houd. Ik voel me zo vaak schuldig.

Mijn vraag is of meer mensen hier last van hebben en hoe ga je hiermee om?
Zelfs nu heb ik hier nog veel moeite mee.

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

4 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Esmée
Esmée
7 jaren geleden

Hoi Jet, Wat vervelend dat je je soms zo voelt. Je geeft aan dat je soms liever gewoon bij je moeder bent. Daaruit neem ik aan dat je een goede band met haar hebt. Heb je je gevoel met haar al besproken? Vaak hebben moeders verassend goed advies! Praat ook met je vader. Als je het een keer een weekend niet red, vraag dan bijvoorbeeld aan je vader of hij ergens een broodje wil gaan eten op jullie vrije dag. Aangezien jullie dicht bij elkaar wonen is dat hoop ik makkelijk te doen. Zo zie je hem toch nog even… Lees verder »

Nina
Nina
7 jaren geleden

Lieve Jet, Ik ken dat schuldgevoel wel een beetje. Ik heb dat ook wanneer ik iets langer bij een ouder blijf dan afgesproken. Maar hoe jij het op dit forum aan ons uitlegd, is volkomen begrijpelijk. Ik snap de reden dat je graag meer bij je moeder wilt zijn en dat dit tenkoste gaat van de tijd bij je vader. En ook dat dat helemaal niet aan jouw vader ligt. Ik zou het precies zo aan hem uitleggen, als je het op dit forum hebt uitgelegd. Dit zou ik face 2 face doen, maar als je dat niet fijn vindt… Lees verder »

Robin
Robin
7 jaren geleden

Hoi Jet, Goed dat je je vraag bij ons voorlegt! Ook mijn ouders wonen niet ver uit elkaar, maar ik vond het na een tijd ook steeds moeilijker worden op en neer te reizen. Na een tijd heb ik aangegeven dat ik liever bij mijn moeder wil wonen, en uiteindelijk ging mijn vader hier wel goed mee om. Misschien is het voor je vader wel lastiger wanneer je steeds op de dag laat weten dat je niet komt. Lijkt het je niet handiger als je hier een regel over maakt met elkaar, misschien dat je moeder hier ook nog wel… Lees verder »

Amélie
Amélie
7 jaren geleden

Beste Jet, Ik begrijp je helemaal! Mijn ouders wonen ver uit elkaar dus ik ben maar km het weekend bij mijn vader. Ik heb alleen een sociaal leven hier, dus blijf ik steeds vaker gewoon bij mama. Ik voel me daar ook vaak schuldig over. Wat ik nu met mijn vader heb afgesproken, is dat we in de weekenden dat ik er niet ben toch even contact hebben via Skype. Dat is natuurlijk niet hetzelfde maar zo kunnen we toch even bijkletsen. Misschien dat het ook helpt als je het aan je vader uitlegt: dat het niet aan hem ligt… Lees verder »