gast (14) in

Schuldgevoel

Heyy!
mijn ouders zijn al 8 jaar gescheiden. Doordeweeks ben ik bij mijn moeder en in het weekend bij mijn vader. Ik zit er dus mee dat ik me schuldig voel omdat ik bij mijn moeder woon en alleen in het weekend bij mijn vader ben. En dus als ik een keer ruzie heb met mijn vader of ben chagrijnig dan ben ik bang dat papa het helemaal niet fijn vind dat ik er ben en dat ik het zelf ook niet fijn vind. Het is niet dat ik elke week met plezier naar m’n vader ga, maar dan nog. Ik weet nu dus niet of ik vaker naar mn vader moet gaan of niet, anders voel ik me wel schuldig omdat hij me dan maar anderhalve dag in de week ziet. Heeft iemand advies wat ik kan doen?
xxx

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Lynn
Lynn
7 jaren geleden

Hi, Bedankt voor je berichtje op ons forum! Ik snap dat je het soms lastig vindt en je schuldig voelt tegenover je andere ouder. Ik heb daar nu nog steeds wel eens last van. Je wilt ze niet teleurstellen of boos maken door een keuze die jij maakt. Super rot gevoel is dat, want je kunt nooit een goede keuze maken. Of je stelt je moeder teleur of je stelt je vader teleur. Ik denk dat jouw ouders, net zoals mijn ouders, het liefste hebben dat hun kind gelukkig is. Dingen doet waar wij blij van worden en eerlijk zijn… Lees verder »

Mehtab
Mehtab
7 jaren geleden

Lieve, Bedankt voor je berichtje. Ik kan heel goed begrijpen dat je je schuldig voelt over je vader, omdat je hem al niet zo veel ziet. Daarnaast is het erg vervelend dat je je zorgen maakt om de relatie met je vader, als je een keer chagrijnig bent of ruzie met hem hebt. Het kan ook zo zijn dat je vader, (mede door de scheiding) het ook zwaar heeft en hierdoor af en toe niet helemaal rekening met jouw wensen kan houden. Mijn tip is om dit te onthouden en vooral proberen te ontspannen. Maak tijd voor jezelf en doe… Lees verder »