Kim (15 jaar) in

Samenwonen

Hoii,
Mijn ouders zijn 2/3 jaar gescheiden en mijn vader heeft al heel lang een nieuwe vriendin, nu komt ze bij ons wonen. Ik vind haar wel heel aardig maar ik heb er echt geen zin in om haar de hele dag te zien.. Ik irriteer me natuurlijk wel eens aan haar, maar dat is normaal alleen nu zijn we dus nooit meer met zijn vieren (ik,broertje,zusje en mijn vader) en ik heb toen hij vertelde dat hij een nieuwe vriendin had al gevraagd of we gewoon dingetjes met zijn vieren konden doen maar die belofte is hij ook niet echt nagekomen.. Als ik zou kunnen kiezen heb ik namelijk liever dat ze niet bij ons intrekt.. Maar ik ben natuurlijk wel blij voor mijn vader ! Alleen soms krijg ik het gevoel dat ze denkt dat ze meer rechten heeft ofzo, bijvoorbeeld dat zij nu om kwart voor zeven in de badkamer mag zijn, normaal ben ik die tijd in de badkamer (zij heeft een half uur nodig) en dan moet ik maar vroeger opstaan ! (ik heb maar 5 minuten nodig) dit soort dingen en hier wordt ik heel erg boos om.. Maar mijn vader vind het wel goed zo.. Dus heeft iemand tips of advies voor als ze (met haar dochter en zoon) bij ons komt wonen?

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

3 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Fleur
Fleur
9 jaren geleden

Hoi Kim,
Ik ben op deze site gekomen door een psygoloog. En ik dacht van dit is vast een site met kinderen die NIET hetzelfde hebben als mij… Maar dat blijkt dus wel. Ik wil je advies geven om er met mensen over te praten. Mensen bij wie jij je fijn voelt. Ik heb eerst heel veel met mijn opa en oma erover gepraat zij waren de enige die mij snapte dacht ik. Maar ik heb uiteindelijk met mijn ouders besloten om bij een psygoloog te gaan praten. Misschien vind je dat overdreven maar het helpt mij wel.

Liefs Fleur

Evi
Evi
9 jaren geleden

Hoi Kim, Bedankt voor je berichtje! Ik snap je heel goed. Het is moeilijk als het ineens iemand bij jullie intrekt en je dan aanpaswingen moet doen. Dat verhaal van het douchen is heel vervelend. Misschien dat jullie samen toch kunnen overleggen om het anders te doen. Aangezien jij maar 5 min nodig hebt. Zelf kwam ik met mijn moeder broertje en zusje bij haar vriend en zijn kinderen wonen. Ik weet nog dat het heel lastig was. In het begin was het allemaal nog leuk en nieuw. Maar iedereen is als het ware zijn eigen ritueeltje gewend. Denk bijv… Lees verder »

Femke
Femke
9 jaren geleden

Hoi Kim, Wat rot dat je je zo voelt. Helaas klinkt dit heeeeel herkenbaar. Echt precies wat je zegt: ze denkt dat meteen meer rechten heeft door o.a. de badkamer bezet te houden, terwijl jij dan eerder op moet staan! Ik snap echt heel goed dat je daar boos om wordt. Helaas kunnen we niets met die boosheid bereiken. Het enige wat we kunnen doen is het uitpraten. Zorgen dat ze dat soort dingen gaat overleggen in de toekomst. Dan kun je zeggen dat je best snapt dat ze zich thuis wil voelen, maar dat jij ook wat dingen gewend… Lees verder »