Marjolijn(meisje) (10 jaar) in

regels steeds anders

hoi ik ben Marjolijn mijn ouders zijn nu 3 jaar gescheiden .
mijn vader heeft een nieuwe vriendin die al twee kinderen had een jongen van 6 1/2 en een meisje van 4 en dat zijn nu dus mijn stiefmoeder stiefbroertje en stiefzusje.
die ik alle drie echt niet mag.
en nu hebben mijn vader en mijn stiefmoeder ook nog een kindje gekregen ,een halfzusje dus die nu 1 is .
ik vind het echt niet leuk bij mijn vader maar dat komt door mijn stiefmoeder stief broertje en stiefzusje niet door mijn vader.
ik vind het echt allemaal een ramp ,de situatie, bij mijn vader eigenlijk gewoon alles.
en elke dag als ik bij mijn vader ben zijn de regels weer anders.
mijn stief broertje en zusje die gaan gewoon lekker of mijn bet springen en met mijn kussens gooien en daar zeggen mijn vader en stief moeder dus helemaal niks over.
en als ik dan ook eens wat doe dan worden ze meteen weer voos.
en we hebben nu een speel kamer en daar mogen we de helft van de tijd niet in omdat mijn zusje dan slaapt dan vraag ik of ik wat mee mag nemen naar de woon kamer mag het ook niet omdat ze dan zegt dat wij een speelkamer hebben.
ik vind mijn stief moeder echt een trut.
met mijn moeder kan ik wel goed praten en dat lucht dan ook wel op maar ik heb het idee dat het niet helpt
heeft iemand een tip?
groetjes Marjolijn.

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Lynn
Lynn
7 jaren geleden

Hoi Marjolijn! Fijn dat wij jou advies mogen geven over jouw situatie. Wat ontzettend rot dat je je stiefmoeder, stiefbroertje en stiefzusje niet mag. Ik kan me voorstellen dat je je heel erg gaat ergeren aan ze als je er samen mee moet wonen. Daarom is het ook belangrijk dat er iets gaat veranderen, zodat je je niet meer aan ze ergert. Zoals Mehtab ook zegt, kan het helpen om hier met je vader over te praten. Geef aan dat je graag duidelijke regels wilt in huis en dat je wilt dat iedereen zich hieraan houdt. Misschien kan het ook… Lees verder »

Mehtab
Mehtab
7 jaren geleden

Beste Marjolijn, Bedankt voor je berichtje op ons forum! Je hebt heel goed beschreven waar je mee zit! Het is inderdaad heel erg lastig als je je stiefouder of stiefbroertjes en zusjes niet graag mag.. Misschien is het een goed idee om er met je vader over te praten.. Als kind vond ik het vaak eng om bepaalde dingen met mijn vader te bespreken. Ik kan best geloven dat het bij jou ook zo is.. Als je het te eng vind om het tegen je vader te zeggen, kun je misschien een briefje aan je vader schrijven. Probeer eerst wel… Lees verder »