Carmen (11 jaar) in

Regel een kindercoach

Beste ouders
Wij als kinderen hebben het erg zwaar in de scheiding. Ik ga nu ook naar de middelbare school, dus voor mij is het extra moeilijk, omdat ik dan nog allemaal andere spanningen over me heen krijg. Nieuwe vrienden, alles anders, veel meer leerlingen… Gelukkig hebben jullie voor ons een kindercoach geregeld om onze gevoelens te kunnen uiten. Toch blijft het allemaal heel emotioneel. Mijn vader en moeder hebben het slechte nieuws nu ongeveer een maand geleden verteld. Zelfs mijn vader moest huilen. De kindercoach is een hele opluchting voor mij geweest, dus aan alle ouders die in een scheiding zitten: Regel een kindercoach! Het is zó lekker om even al je gevoelens eruit te gooien! Vooral als oudste kind van vier! Dan heb je het gevoel dat je je sterk moet houden. Voor die anderen, omdat je ze niet van streek wilt maken. Ook je ouders wil je niet met je gevoelens lastigvallen, omdat je dan bang bent dat ze zelf gaan huilen. Daarom is een kindercoach zo belangrijk. Je moet niet al je gevoelens opkroppen! En als je niet wilt dat de kindercoach iets tegen je ouders vertelt, vertelt hij/zij het ook niet! De kindercoach zal vaak ook iets creatiefs met je doen, ik heb bijvoorbeeld een jurkje ontworpen. Daarin zat mijn verdriet en liefde verwerkt, zonder dat ik e bewust voor koos. Ook het hout om op te bouwen was erg belangrijk in mijn jurkje. Tekenen is echt iets voor mij om me te uiten. De laatste tijd loom ik ook veel. Vandaag heb ik samen met mijn moeder een heel schattig konijntje geloomd! Dat is ook een tip voor de ouders. Doe zelf ook iets met je kind. Maar als je meerdere kinderen, zal je steeds iets anders moeten doen… Ieder kind is anders. Ik heb met m’n moeder geloomd, mijn zusje een spel gespeeld met m’n moeder en de kleinere kinderen kijken films. Een tip voor alle kinderen: luister lekkere uptempo muziek! Ik luister Katy Perry en Cher Loyd. Hun liedjes zijn uptempo en emotioneel. En zoek een hobby waarmee je je echt uiten.

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Evi
Evi
9 jaren geleden

Hey carmen,

Bedankt voor je tips. Ik denk dat heel veel kinderen en ouders wat aan jouw tips kunnen hebben.

Ik was ook de oudste in een gezin van 3 kinderen dus ik herken veel in je verhaal. Als oudste heb je inderdaad vaak het gevoel dat je je groot moet houden voor de rest. Heel knap dat jij dus de tip geeft om je gevoelens niet op te kroppen maar juist te praten.

Bedankt !

Groetjes evi

Femke
Femke
9 jaren geleden

Hoi Carmen,

Bedankt voor je advies! Ik denk dat heel wat ouders en kinderen hier wat aan kunnen hebben. De tip voor ouders om dingen te blijven doen met je kind, raakte me. Dat is echt heel erg belangrijk inderdaad. Voor mijn gevoel haalt dat een beetje druk van de ketel.

Daarbij is praten ook heel erg belangrijk, dus een kindercoach is zeker een aanrader. Jij bent daar een goed voorbeeld van. Dus nogmaals bedankt voor het delen van je verhaal.

Veel succes de komende tijd,

Femke