Anoniem (16 jaar) in

probleem met stiefmoeder

Hoi, ik heb een probleem met mijn stiefmoeder. Ze zeurt heel snel en bemoeit zich vaak met mijn leven. Ik vind dat helemaal niet fijn en denk zo van je wordt nooit mijn moeder dus bemoei niet met mijn leven. Heeft iemand tips hoe ik het misschien kan vertellen, ben zelf best wel bang om dat te doen

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Ruben
Ruben
7 jaren geleden

Hallo, Wat een vervelende situatie, zeg. Ik kan me voorstellen dat het niet fijn is dat je het gevoel hebt dat er constant iemand over je schouder meekijkt. Zoals Mehtab ook al aangeeft, het schrijven van een brief aan je stiefmoeder is een goede manier om je moeder duidelijk te maken dat je het niet fijn vindt dat ze zich zoveel met jou bemoeit, zonder dat je het echt recht in haar gezicht hoeft te zeggen. Het mooie hieraan is dat je zoveel tijd kunt nemen als je wil om je stiefmoeder duidelijk te maken dat ze zich teveel met… Lees verder »

Mehtab
Mehtab
7 jaren geleden

Lieve, Bedankt voor je berichtje en wat goed dat je je vraag hier stelt! Het lijkt mij ook vervelend als je het gevoel hebt dat er teveel met je wordt bemoeid. Vaak doen stiefouders hun best om een goede ouder te zijn. Het kan zijn dat jouw stiefmoeder haar best doet om een goede ouder te zijn, waarbij ze afspraken en regels probeert te gebruiken. Mijn tip om hier mee om te gaan is het schrijven van een brief. Het kan heel moeilijk zijn om je gevoelens en gedachten in een gesprek te uiten. Misschien is het daarom goed om… Lees verder »