lena (12) in

Pijn door verslaving van mijn moeder

mijn ouders zijn al een half jaar uit elkaar door mijn moeders alcohol probleem waar ze vanaf was ik woon bij mijn moeder met mijn zusje mijn moeder heeft een nieuwe vriend ik heb niks tegen hem ik heb wat tegen het feit dat hij er is mijn moeder had een alcohol probleem maar dat was al voorbij ze was herstelt tot dagen geleden ik en me zusje gaan ieder weekend naar mijn vader en komen dan zondag avond terug naar mijn moeder maar dit keer deed mijn moeder raar en haar vriend ook en blijkbaar zijn ze flink aan het drinken het maakt me kapot want mijn moeder had me belooft dat ze zou stoppen en heeft nu voor de vierde keer gelogen ik wil haar niet meer zien hoe graag ik ook een moeder figuur in me leven wil hebben ik hou het niet vol ik heb zo veel paniek aanvallen en ik weet niet wat ik er tegen kan doen. Ik ben een paar maanden geleden begonnen met zelfverwonding en ik kan niet meer stoppen ieder keer dat ik me slecht voel ga ik naar mijn kamer en pak ik een mes iedere avond hoop ik dat ik de volgende dag niet opsta

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

3 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Eliza
1 maand geleden

Dag Lieve Lena, Wat goed dat je Villa Pinedo hebt gevonden en je je zorgen met ons deelt!❤️ Wat ontzettend verdrietig om te lezen dat je je zo rot voelt en regelmatig te maken krijgt met paniekaanvallen. Je schrijft dat dit veroorzaakt wordt door het alcohol probleem van je moeder en ik kan me voorstellen dat dat soms te veel voor je is. Ik begrijp dat je haar soms misschien liever niet wil zien, maar dat je wel graag een moeder-figuur in je leven wil houden. Misschien zijn er mogelijkheden of oplossingen waarbij je het contact met je moeder (tijdelijk)… Lees verder »

Nina
1 maand geleden

Lieve Lena, Wat goed dat je een berichtje hebt achtergelaten op het forum. Je vertelt dat je moeder eerst gestopt was met drinken, maar dat ze nu met haar nieuwe vriend weer begonnen is. Ook heeft ze al vaker tegen je gelogen en beloftes verbroken. Wat moet dat onwijs naar zijn voor jou. Je hebt ook last van paniekaanvallen. Die heb ik zelf ook weleens gehad. Het voelt dan op dat moment heel eng en alsof het nooit meer overgaat. Wat mij vaak een helpt is bedenken dat een paniekaanval altijd vanzelf weer overgaat! Ook helpt het weleens om te… Lees verder »