Tessa (14) in

Overal tussen in zitten

Ik ben om de week bij mijn vader en moeder met mijn zus, de familie valt alleen maar verder uit elkaar, mijn vader wordt steeds sneller geïrriteerd wanneer we het niet met hem eens zijn of we geen antwoord geven die hij leuk vind, bijvoorbeeld laatst werd hij boos op mij omdat hij geïrriteerd was door mijn zus omdat ze geen antwoord gaf aan een berichtje ook al had ik mijn vader gezegd dat je niet op je telefoon mag tijdens het werken (me zus was aan het werken) hij wou haar bellen om avondeten te gespreken maar ze reageerde niet en toen wou hij dat ik de snackbar belde waar ze werkte omdat hij eten wou bestelen maar ik ben niet goed in praten met vreemden en werd nerveus en reageerde te laat en toen werd hij boos op mij. Bij mijn moeder hebben we erg andere interesses en raakt geïrriteerd omdat ik geen interesse laat zien laatst op een Pulledag viel ik in de stress vanwege de drukte maar durfte het niet uitteleggen en werd ze boos dat ik zo terughoudend was maar ze wil ook nooit toegeven dat ze boos is en zegt altijd dat ze gewoon geïrriteerd is en wanneer ik naar de winkel ga voor eten wil ze per se weten wat ik heb gekocht en ook zien als ze thuis is op dat moment en dan ‘geïrriteerd’ omdat ik zo veel koop en altijd op mijn kamer zit maar dat komt ook omdat zij ook nog een vriend heeft waarvan ik me nog minder mezelf mee kan zijn, zelfs op mijn eigen verjaardag maar ik kan de drukte dan gewoon niet aan. Ik zit altijd overal tussen en en school start weer het maakt me moe.

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

5 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Harold
22 dagen geleden

Hey Tessa,

Wat vervelend dat je denkt dat je overal tussen staat. Ik kan begrijpen hoe frustrerend dat kan zijn.

Zelf had ik dit in het begin ook, vooral het niet mezelf kunnen zijn bij de partner van een ouder. Ik zei dit tegen mn vader en hij vond het vervelend voor me en ging in gesprek met z’n partner.

Dit gaf mij zoveel meer rust en vertrouwen

Misschien dat dit werkt voor je, misschien ook niet. Je kan altijd terug komen voor andere tips

Britt
22 dagen geleden

Hee Tessa, Allereerst wat goed dat je je verhaal deelt op het forum! Vervelend om te lezen dat je voelt overal tussen in te zitten en moe te zijn. Toen ik je berichtje las herkende ik mijzelf hierin. Mijn ouders zijn gescheiden toen ik 4 jaar was en wissel ook vaak tussen het zijn bij mijn vader en moeder. Aan je berichtje te lezen ben je met veel dingen bezig. Hierdoor kan het zijn dat je je sneller moe voelt en drukte liever wil vermijden, dat is oke. Daarbij komt in jouw geval kijken dat je moeder een nieuwe vriend… Lees verder »

Tessa
22 dagen geleden
Reply to  Britt

Hoi Britt, Het is alsnog wel moeilijk om met iemand op school ermee te praten, want ik heb al een paar keer gepraat met een vrouw van de sww maar het lukt me niet om het haar erover te praten wanneer ik het probeer het is net als of mijn tong vast zit geknoopt en het voelt egoïstisch om eerlijk te zijn, momenteel ook nog niet weer geen afspraak gemaakt en ben ook niet zeker als ik nog eentje zou moeten doen of hoe ik erover moet praten want het is niet alsof ze kan helpen want de sww is… Lees verder »

Wendy
3 dagen geleden
Reply to  Tessa

Hai Tessa, Ik zag je berichtje en ik kan me goed voorstellen hoe het is om met iemand te praten, waar je eigenlijk niet helemaal je verhaal kan vertellen. Wat ik heb geleerd, is dat het super belangrijk is, dat je een soort van klik hebt met iemand, iemand die je kan vertrouwen. En met de ene heb je die sneller dan met de ander. Ik heb namelijk voor mijn persoon nog 3 andere personen gesproken. Ik kreeg via een school genootje te weten dat wij op school een school psycholoog hadden! Dit heeft mij echt enorm geholpen. De situatie… Lees verder »

Gwyneth
23 dagen geleden

Hoi Tessa, wat goed dat je je vraag stelt op het forum. Wat vervelend om te lezen dat je voor je gevoel overal tussen staat. Ik begrijp heel goed dat het je allemaal moe maakt. Ook ik heb het vaak genoeg lastig gevonden om mezelf uit te spreken; dat is nou eenmaal ook heel moeilijk. Wat mij vaak helpt is dat ik het voor mezelf uitschrijf wat ik wil zeggen. Misschien helpt het voor jou om een brief te sturen naar bijvoorbeeld je vader? Daar kan dan alles in staan wat je wil. Je kunt de brief ook eerst schrijven… Lees verder »