Jochem (13) in

Ouderschapsplan veranderen

In 2019 zijn mijn ouders gescheiden. In een ouderschapsplan is afgesproken dat ik 1 week bij mijn moeder en 1 week bij mijn vader woon. Maar dat lukt me niet, dat wil ik eigenlijk ook niet meer. Ik wil graag bij mijn moeder wonen. Mijn vader vind dit niet goed, maar eigenlijk woon ik al steeds bij mijn moeder.
Kan het ouderschapsplan veranderd worden?
Jochem

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Maaike
1 jaar geleden

Hey lieve Jochem, dit lijkt mij een complexe situatie. Zelf heb ik ook wel eens veranderingen gewild, ik ben zelf altijd in gesprek gegaan met mijn ouders. Ik vertelde dan over mijn gevoel en mijn wensen, waardoor ze mij konden begrijpen. Zij zijn niet getrouwd geweest en wij hadden geen ouderschapsplan, dus ik ben voor jou op onderzoek uitgegaan . Als kind heb jij het recht om gehoord te worden en vanaf 12 heb jij altijd de mogelijkheid om in gesprek te gaan met een rechter, als dit nodig is. Je zou met je ouders samen in gesprek kunnen gaan… Lees verder »

Sanne
1 jaar geleden

Hey, Jochem ik ben zelf 15 jaar en heb ook gescheiden ouders sinds mijn 6e. Ik heb nooit een goede band gehad met mijn vader, waardoor ik ook graag bij mijn moeder wilde wonen. Dit heb ik dan ook 3 jaar gedaan, (dit wilde mijn vader niet) wat ook door de rechter is goed gekeurd. Later kwamen er ineens andere hulpinstanties en moest ik weer bij mijn vader om de week een week wonen, wat ik verschrikkelijk vind. Maar volgens de wet mag je niet beslissen bij wie je woont tot je 18e. Tenzij beide ouders er mee akkoord gaan,… Lees verder »