Anoniem (14) in

Ouders gaan scheiden

Hé, uhm mijn ouders maken al sinds ik mij kan herinneren veel ruzie. Mijn vader heeft een aardige kut jeugd gehad en dat komt vaak terug in zijn gedrag doordat hij gaat schreeuwen als hij boos is. Op 2e kerstdag was het weer zover en werd hij echt enorm kwaad en is hij weggegaan. Daar was ik eigenlijk heel erg blij mee omdat ik dacht dat ze dan nu eindelijk gingen scheiden. Maar nadat hij vanaf kerst tot en met oud en nieuw helemaal alleen is geweest zonder contact met mij of mijn zusje werd hij weer helemaal aardig en zij hij dat hij ging veranderen enzo. Maar uiteindelijk heeft hij niet eens een afspraak gemaakt met een psychiater. Maar goed deze avond was er weer enorme ruzie en toen heeft hij mijn moeder geduwd, niet heel hard ofzo maar ze viel wel op de grond. Nu heeft ze eindelijk zelf besloten om te gaan scheiden en ik ben echt heel blij. Want ik heb ook nog wel leuke momenten met mijn vader maar het is nu al zo lang zo vaak en veel ruzie dat ik hem er gw niet bij kan hebben, sinds kerst ben ik ook alleen maar boos op hem en zou ik hem het liefst van de trap af duwen maar dat kan natuurlijk niet. In elk geval ik ben wel blij maar scheiden enzo duurt dus blijkbaar heel lang en we moeten ook gaan verhuizen omdat we ons huis na een scheiding niet meer kunnen betalen en ik heb geen flauw idee hoe ik het mijn vrienden moet vertellen want die weten echt helemaal niks over mijn situatie, zelfs vrienden die ik al heb sind groep 1 op de basisschool. Heeft iemand advies?

2
Reacties

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
SandraEvelien Recent comment authors
  Op de hoogte blijven  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
Sandra
Sandra

Hoihoi Anoniem, Dankjewel voor jouw berichtje op het forum, fijn dat je dat met ons wil delen! Vervelend dat je ouders al zo lang ruzie maken, dat is natuurlijk helemaal niet leuk. Jammer dat er zoveel vervelende dingen zijn gebeurd, zelfs met kerst! Zoals je vertelde is er nu dus wel de keuze gemaakt om te gaan scheiden. Ik ben blij voor jou dat je daar heel blij mee bent, hopelijk geeft dat dan een beetje rust en duidelijkheid. Heel begrijpelijk dus hoe je je daarbij voelt! Dat je boos op je vader bent kan ik ook goed begrijpen, het… Lees verder »

Evelien
Evelien

Hoihoi! Wat ontzettend knap dat je jouw verhaal durft te delen! Ik kan me voorstellen dat het voor jou een vervelende situatie is. Je verteld dat je al veel hebt meegemaakt met je vader en je moeder. Ik herken mij wel in wat jij verteld. Toen mijn vader en stiefmoeder gingen scheiden was ik 12. Ze maakten ook vaak ruzie en mijn stiefmoeder zei vaak dat ze ging veranderen, maar dat deed ze voor mijn gevoel niet. Uiteindelijk besloten ze om te scheiden. Ik vond het toen heel moeilijk om tegen mijn vriendinnen te vertellen, omdat hun ouders allemaal nog… Lees verder »