anoniem (20) in

Op mezelf wonen

hallo allemaal, ik heb nogal een probleem. mijn ouders zijn al sinds mijn 2e gescheiden (vechtscheiding) en hebben nu dus andere partners. ik woon bij mijn vader maar wil graag op mezelf wonen omdat mijn stiefmoeder mij het leven zuur maakt. ze is een controle freak en wil alles weten! mijn bankafschriften wil ze zien, ze wil mn appjes lezen, ze zegt dat ik geen vrienden heb omdat ik nooit met hun bij mij thuis chill, als ik een keer over moet werken dan krijg ik de schuld omdat ik dat dan niet optijd door gegeven heb en dat daardoor de plannen met het eten in de war zijn geschop en als iemand anders iets verkeerd doet dan krijg ik de schuld, ik kreeg een keer de schuld dat er een plantenpot kapot gegaan was terwijl ik op mijn werk was en mijn vader was op dat moment thuis, later heeft hij wel toegegeven dat hij het was maar toch kreeg ik de volle laag. ik heb gezegd dat ik weg wil maar daar kwam een enorme ruzie van en ze hebben mij letterlijk verboden om dat te doen. aangezien ik oud genoeg ben om alles zelf te regelen heb ik dat ook geprobeerd (kamer huren VER bij hun vandaan), echter zijn ze hier achter gekomen en zat ik nog meer in de problemen. ik heb het er al met mijn moeder, collega’s en vrienden over gehad en die zeiden allemaal dat ik naar de politie moet stappen. misschien hebben jullie tips om mij te helpen, dat zou ik erg waarderen! Fijne kerst alvast. groetjes Anoniem

3
Reacties

avatar
3 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
AnneLotteAmélie Recent comment authors
  Op de hoogte blijven  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat het mij weten wanneer er
Anne
Anne

Hallo, Bedankt voor je bericht en wat vervelend dat je zo behandeld wordt, vooral op deze leeftijd. Ik heb dit niet mee gemaakt, maar ik snap dat het heel erg vervelend en frustrerend is en ik denk als ik jou was zou ik doen wat voor jou gevoel goed voelt. Je zou bijvoorbeeld nog eens met je ouders in gesprek kunnen gaan en kunnen uitleggen dat je het gedrag van hen niet vindt kunnen. Het zijn je ouders en je verwacht eigenlijk ook van ouders dat ze jou steunen en volwassen laten worden. Ik zou dan ook duidelijk maken dat… Lees verder »

Lotte
Lotte

Lieve Anoniem, Bedankt voor je bericht op het forum, wat goed dat je je verhaal deelt. Super naar dat je het gevoel hebt dat jouw stiefmoeder je het leven zuur maakt! Ik kan me voorstellen dat het heel rot is om zo gecontroleerd te worden en de schuld te krijgen van dingen die je niet hebt gedaan. Wat goed dat je hebt aangegeven dat je ergens anders zou willen wonen en dat je ook al geprobeerd hebt om hier stappen in te zetten. Ik kan me voorstellen dat dit ook moeilijk of spannend kan zijn om te doen. Heel naar… Lees verder »

Amélie
Amélie

Beste anoniem, Wat goed dat je hier je vraag stelt. Ik lees dat je vader en stiefmoeder het niet toestaan om uit huis te gaan. Heel goed dat je het er met hen over hebt gehad en wat jammer dat dat uitliep in een ruzie. Weet je waarom ze niet willen dat je uit huis gaat? Het zou misschien kunnen helpen om daar eens (voorzichtig…) naar te vragen. Als ze je een bepaalde reden geven kan jij misschien aan hen uitleggen waarom dat geen probleem is of zich er geen zorgen over hoeven te maken. Hopelijk kun je zo een… Lees verder »