anoniem (11 jaar) in

Ook voor mijn stiefvader?

heey allemaal,
op 19 juni is het vaderdag. mijn moeder heeft een nieuwe vriend, hij was een oude leraar van vroeger en hij was mijn favoriete leraar. nu is hij mijn stiefvader. ik kan al super goed met hem overweg. maar mijn vader vindt hem natuurlijk super stom. ik wil mijn echte vader dus geen pijn doen, maar vaderdag geld voor mij ook voor mijn stiefvader. wat vinden jullie? moet vaderdag ook voor mijn stiefvader zijn, ook al doet het mijn echte vader pijn? moet ik stiekem iets voor mijn stiefvader doen, of moet ik het gewoon bekendmaken?
iemand tips plzzzz?
xxx en groetjes 😉

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

4 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Julie
Julie
7 jaren geleden

Ik geloof dat er ook een soort stiefouder dag is dus zowel voor de stiefvader als stiefmoeder. Ik las dat dit delaatste dag van juni zou zijn…. je kan je stiefouder dan in de bloemetjes zetten zonder dat papa of mama jaloers hoeft te zijn en je op vader-/moederdag dus alle aandacht aan je echte ouders kan geven

Romy
Romy
7 jaren geleden

beste anoniem

ik weet hoe het is … een stiefvader
ik heb dat gevoel ook wel hoor..
moet ik nou gewoon zeggen ik wil pappa ( mijn stiefvader wat je wil ) even bellen , of even naar hem toe .
ik zou alleen niet doen alsof je niet om je stiefvader geeft bij je vader ….
deze mail is al een beetje ( heel erg ) te laat . Want het is al vaderdag geweest …. maar dan voor volgend jaar

suc6 met alles
groetjes Romy

Isa
Isa
7 jaren geleden

Hey anoniem, Ik zit ook altijd met deze vraag. Maar dan voor moederdag met mijn stiefmoeder. Wat fijn trouwens dat je zo goed omgaat met je stiefvader. Als vader zou ik daar alleen maar heel blij mee zijn. Ik zou wel gewoon bekend maken dat je iets doet voor je stiefvader. En om je vader geen pijn te doen geef je hem gewoon nog iets extra’s. Zodat hij ziet dat je echt heel veel van hem houdt. Je vader moet natuurlijk wennen aan dat je een extra vader hebt. En natuurlijk is hij een beetje jaloers. Maar dat betekend niet… Lees verder »

Ruben
Ruben
7 jaren geleden

Beste anoniem, Ik heb hier ook over nagedacht, omdat het wel impact kan hebben op de omgang tussen mij en mijn (stief)vader. Het klinkt misschien heel apart, alleen ik zou voor beide vaders tijd en geld besteden aan vaderdag. Als je erg goed met je stiefvader om kan gaan en hem ziet als een tweede vader, lijkt het mij niet meer dan gepast om ook voor hem iets te doen voor vaderdag. Zoals je al zegt, je vader vindt je stiefvader super stom, en als je voor je stiefvader ook lets doet voor vaderdag, kan dit impact hebben op de… Lees verder »