Loes (21) in

Onzichtbare pijn

Hoe bouw ik weer een band op met mijn moeder?

Door verschillende gebeurtenissen tijdens de scheiding ben ik bij mijn vader gaan wonen. Ik kon haar simpelweg niet meer verdragen. Ik praatte nooit met mijn ouders of vriendinnen over de scheiding, en was altijd druk bezig met school en mijn sociale leven. Door te doen alsof het niet bestaat, maakt de gebeurtenissen echter niet verdwijnen. Nu zijn we een paar jaar verder en hebben beide ouders een nieuwe partner gevonden. Ondertussen heb ik nog steeds geen band met mijn moeder, wat een onzichtbare pijn is die ik altijd bij me draag. Ook merk ik dat ik de klappen van de scheiding nu pas ontvang. Ik ben erachter gekomen afgelopen week dat ik oververmoeid ben, en dat ik dus nooit heb leren luisteren naar mijn gevoelens/lichaam. Ik vind het moeilijk dat iedereen verder is gegaan, en ik hierbij dus ben achtergebleven doordat ik juist altijd degene was die door bleef gaan. Het is alsof alles me ineens inhaalt. Ik vroeg me af anderen dit ook hebben meegemaakt en tips hebben om weer een band met mijn moeder op te bouwen?

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Maaike
Maaike
7 jaren geleden

Hee Loes, Ik weet precies hoe je je voelt. Ik heb ook niet echt een band met mijn vader. Niet zo sterk als met me moeder. Het voelt inderdaad alsof je heel erg alleen bent. En alsof je ook alles alleen moet doen. Heb je weleens geprobeerd te praten erover met je moeder? Dat je het moeilijk vind hoe het nu gaat en dat je graag steun zou willen van haar. Ik ben door de scheiding van mijn ouders in een burn out geraakt. Dus al voel je nu oververmoeid moet je goed naar jezelf luisteren en jezelf goed de… Lees verder »

Mehtab
Mehtab
7 jaren geleden

Lieve Loes, Bedankt voor je berichtje op het forum. Toen ik door je berichtje heen las, merkte ik dat het mij persoonlijk raakte, omdat ik precies hetzelfde heb. Ik heb zelf ook het gevoel niet echt ene band te hebben met mij moeder, waardoor ik precies die pijn met me meedraag. Ik heb gemerkt dat ik er in mijn onderbewustzijn erg veel mee bezig ben en hier erg vermoeid van raak. Ik ben er ook achter gekomen dat ik erg veel verschil van mijn moeder, in hoe wij denken en in het leven staan. Dit is de reden dat ik… Lees verder »