Nina (15) in

Onze band

Hoii,
Mijn ouders zijn gescheiden vanaf dat ik 7 was. Sinds een paar jaar heeft mijn vader een nieuwe vriendin, ze zijn pas getrouwd, en we schieten niet heel goed met elkaar op. Ik en mijn zusje komen bijna elk weekend. Ze heeft gezegd dat ze liever heeft dat we iets minder komen. We hadden gister heel erg ruzie en mijn vader neemt het altijd voor haar op, ik twijfelde of ik weg zou gaan en een tijdje bij mijn moeder zou gaan wonen. Maar ik wil niet dat de band tussen mij en mijn vader minder wordt of weggaat. Wat moet ik nu doen?
Van Nina

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Nina
Nina
7 jaren geleden

Lieve Nina, Fijn dat je je verhaal hier met ons deelt. Ik herken ook een hoop in je verhaal. Mijn stiefmoeder had ook altijd commentaar op mij en m’n zus. Ik heb hier alleen niks mee gedaan want dit deed ze achter onze rug om en toen ik erachter kwam gingen mijn vader en mijn stiefmoeder al scheiden. Ik snap heel goed dat je de band met je vader wilt behouden. Dat is ook belangrijk. Jammer dat hij het alleen voor haar opneemt. Wat ik zou doen is een brief schrijven. Wat helpt voor een goede reactie op een brief… Lees verder »

Amélie
Amélie
7 jaren geleden

Beste Nina, Goed dat je hierheen komt met je probleem. Ik herken mijn verhaal heel erg in de jouwe. Ik kan ook niet goed overweg met mijn stiefmoeder en heb een tijdje overwogen om daar niet meer heen te gaan. Ik heb dat uiteindelijk toch niet gedaan: ik kom daar maar om het weekend en wil toch in contact blijven met mijn vader. Ik probeer de positieve dingen van mijn stiefmoeder te zien en me minder te focussen op wat ze niet goed doet. Ik herinner mezelf ook waar ik het voor doe: ik hou van mijn vader en wil… Lees verder »