Louèn (15) in

Ontmoeten van de kinderen van mijn vaders vriendin

Hey m’n pa heeft in november 2023 vertel dat ie een vriendin heeft en ze een langeafstands relatie hebben ( hij woont in Den Haag en zij op de grens van Utrecht en Gelderland) mijn zus en ik hebben d’r al een aantal keer ontmoet en ze is van de 4 keer 2 keer wezen logeren, nu is dus het moment gekomen dat we haar zoons van 12 en 15 ( dezelfde leeftijd als m’n zus en ik dus) zullen ontmoeten. We gaan naar hun voor het eerst en zullen daar bowlen en daarna avondeten bij hen. We gaan daar zaterdag ( 20 april) naartoe. Maar met de dag krijg ik meer spanning en daarbij heb ik nog steeds moeite dat m’n pa in een relatie zit, ik heb een lieve buddy en een School Maatschappelijke Werker die mij goed helpen maar hebben jullie zelf ook nog tips voor mij om m’n vaders vriendin kinderen te ontmoeten? En hoe ik makkelijker met het idee om kan gaan dat ze wat hebben?
Groetjes Louèn👋 en bedankt voor het lezen😊

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

6 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Bo
Bo
11 dagen geleden

Hey Louèn, wat fijn om te horen dat je blij bent met je buddy en dat je ook vanuit school goed ondersteund wordt! Nieuwe mensen ontmoeten is altijd een beetje spannend en onwennig, zeker als het ook nog eens de kinderen van je vaders vriendin zijn. Stiekem denk ik dat iedereen een beetje gespannen is voor de dag, dus ook je vader, de vriendin van je vader en de kinderen van je vaders vriendin. Gelukkig is het ook heel vaak zo, dat die spanning verdwijnt zodra je elkaar ziet! Ik vond het altijd heel fijn om op dit soort momenten… Lees verder »

Louèn
11 dagen geleden
Reply to  Bo

Hey Bo, Fijn ja, het duurde even voordat ik die school maatschappelijke werker heb maar nu heb ik gelukkig haar. Dat denk ik ook ja. Gelukkig gaan we bowlen dus dat actieve komt goed, dat lijkt mij idd te helpen. Zap ik over nadenken Dat vertouwen is bij mij dus een probleem, door de scheiding en de tijd daarvoor heb ik bindings problemen en bang om te hechten aan ze omdat ik het gevoel heb dat het snel uit zal gaan, maar omdat het nu al erg serieus is zal dat over een tijdje denk ik wel komen. Maar zal… Lees verder »

Fleur
12 dagen geleden

Hey Louèn, dankjewel voor je vraag! Heel begrijpelijk dat je spanning voelt voor aanstaande zaterdag en dat je nog moet wennen aan het idee dat je vader een nieuwe vriendin heeft. Fijn dat je zo’n lieve buddy hebt en een maatschappelijk werker via school om mee te kunnen praten! Toen ik voor het eerst de kinderen van mijn vaders toenmalige vriendin ging ontmoeten vond ik dat ook super spannend. Er zat best een leeftijdsverschil tussen, dus ik durfde ook niet zoveel met ze te praten. Achteraf gezien is alles gelukkig best soepel verlopen! 🙂 Hoe denk je dat haar kinderen… Lees verder »

Louèn
11 dagen geleden
Reply to  Fleur

Hey Fleur, Ik heb het niet gezegd tegen mijn vader omdat hij al genoeg gedoe heeft met mijn moeder en stiefvader en ik het niet wil zeggen wat ik erover vind. Ik wil wel wennen eraan maar heb door de scheiding en de tijd daarvoor bindingsproblemen en ben ik bang dat ik aan ze ga hechten want ik heb het gevoel dat het toch snel uit zal gaan. Dankjewel trouwens voor je tips, ik zal proberen mijzelf te zijn. Ik heb daar nog niet echt behoefte aan, het feit dat ik haar zie en haar zoons ontmoet vind ik al… Lees verder »

Kiki
12 dagen geleden

Hi lieve Louèn,
Ik kan me voorstellen dat je het lastig vindt dat je vader een nieuwe vriendin heeft. Ik vond dit in het begin ook enorm wennen. Het hielp mij om vaker iets samen te gaan doen met mijn vader en zijn vriendin. Zodat je elkaar toch iets beter leert kennen. Wij gingen bijvoorbeeld naar de Intratuin of wandelen. Is dat misschien ook iets voor jou?
Liefs, Kiki

Louèn
11 dagen geleden
Reply to  Kiki

Hoi Kiki, dat doen we al, maar door dat ze niet in de buurt woont is het niet regelmatig zegmaar, maar bedankt voor de tip