Anoniem (16 jaar) in

Onleefbare situatie

Sinds 2006 zijn mijn ouders gescheiden. Mijn vader verhuisde van Spijkenisse naar Rotterdam en mijn broertje en ik bleven bij mijn moeder wonen in Spijkenisse. Na een tijdje verhuisde mijn moeder naar Zeeland. Ik zag mijn vader om het weekend. In 2009 kreeg mn moeder een nieuwe vriend en verhuisde naar Zwolle. Ik kreeg een zusje en mijn moeder en stiefvader gingen trouwen. Na ongeveer een jaar in Zwolle vond mijn moeder dat ik niet meer naar mijn vader toe mocht, want hij gaf ons geen aandacht als hij een vriendin had. Mijn ouders hebben 6 rechtzaken gehad in 6 jaar tijd. Ook hebben mijn broertje en ik mijn vader niet gezien of gesproken in die tijd. Mijn stiefvader kwam zonder werk en werd agressief. Het liep uit de hand en mijn moeder ging scheiden van mijn stiefvader. Ook mijn zusje bleef bij mijn moeder. Omdat we in het huis van mijn stiefvader woonde moesten we verhuizen. Na 2 maanden verhuisde we naar Zeeland. In Zeeland woonde we in een dorpje waar bijna niks was. Ik was vaak verhuist en het ging niet goed met de vriendjes van mijn moeder dus ik besloot mijn vader op facebook toe te voegen. Nog geen week later ging ik met hem naar het strand. Vervolgens een weekend naar hem toe in Spijkenisse, want hij was verhuist in de tussen tijd van Rotterdam terug naar Spijkenisse. Toen ging ik een week naar hem toe en vervolgens besloot ik bij hem te gaan wonen. Mijn moeder was er niet blij mee. Inmiddels woon ik 2 jaar bij mijn vader. Maar hij heeft een vriendin van 20 jaar (Hij is zelf 44). Ik zit zelf op de mavo nu, in mijn examenjaar en ik ben 16 jaar. Mijn probleem is, ik kan niet goed omgaan met mijn vader. Hij word om alles boos en hij zorgt niet goed voor mij. Veel mensen vinden dat. Ik ben alleen nog niet oud genoeg op mezelf te wonen. Mijn moeder woont inmiddels weer in een dorpje vlakbij Zwolle, dus daarheen verhuizen kan niet want ik heb hier mijn werk en school. Ik hoorde laatst van iemand dat er speciale huizen zijn waar kinderen met een ‘abnormale’ gezinssutuatie in kunnen wonen en hulp krijgen om op hun achttiende alleen te wonen en dus niet meer thuis zou wonen tot mijn achttiende. Het is bij mijn vader een onleefbare situatie en mijn moeder verhuist zo vaak dat ik nergens kan blijven. Heeft iemand ideeën wat ik zou kunnen doen…?

Op de hoogte blijven
Laat het mij weten wanneer er
guest

4 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Ingrid
Ingrid
6 jaren geleden

Wat een vervelende situatie. Ik kan me voorstellen dat
Het niet leuk is om zo vaak te moeten verhuizen. Ik heb zelf gescheiden ouders en een stabiele woonplaats is heel belangrijk en daar heb jij als kind recht op! Ik heb even snel gegoogeld en er zijn verschillende instanties die kunnen helpen. Ik zou eerst contact op nemen jeugdzorg of desnoods met jou huisarts, die kan je eventueel ook tips geven. Jeugdzorg kan jou ook vast verder helpen. Hulp is er voldoende maar trek wel aan de bel!

A.
A.
7 jaren geleden

Beste …
Mijn moeder word ook vaak boos en slaat me soms. Ik wil je vertellen dat je sterk moet proberen te blijven en NOOIT maar dan ook NOOIT jezelf pijn doen, Ik heb het gedaan en heb spijt. Ik hoop dat het later beter gaat en na zoon slechte tijd in je leven is het goed om lekker even hier er over te praten.
Gr, A.

minouk
minouk
7 jaren geleden

Lieve,

Caitlin geeft je al een paar mooie adviezen die je zeker kunt proberen. Door er met mensen over te praten die wat verder van de situatie af staan dan jij zelf kun je goed advies krijgen. Zij kunnen misschien met dingen komen waar jij zelf nog niet aan gedacht hebt, omdat je zelf in de situatie zit. Ik hoop dat zij jou kunnen helpen. Wees hierin open en eerlijk naar degene die je advies gaan geven, dan kan het advies zo goed mogelijk bij jou aansluiten.

Ik wens je heel erg veel sterkte in deze situatie.

Liefs Minouk

Catlin
Catlin
7 jaren geleden

Hallo, Bedankt voor je bericht op het forum! Wat een lastige situatie moet dat voor je zijn geweest om steeds te verhuizen en nu weer op een lastig punt te zitten. Het klopt inderdaad dat er huizen bestaan waar tieners opgevangen worden. Misschien is het een idee voor je om naar je huisarts te gaan en de situatie met hem/haar te bespreken. Zij kunnen een doorverwijzing regelen en je waarschijnlijk ook verder helpen en ideeën geven. Een ander idee wat zou kunnen is als je zelf contact opneemt met de bureaudienst van veilig thuis 08002000. Hier kun je aangeven dat… Lees verder »